De stoiske dyder er i centrum i Niels Overgaards bog ‘Det hele handler ikke om dig,’ som har fået anmelderne til at kaste adskillige stjerner efter bogen. De stoiske principper stammer fra den antikke filosofi, men kan sagtens bruges i en moderne kontekst. Hør om det og meget mere i podcasten ‘Rollemodellerne’ her. 

Podcasten er optaget og produceret af ‘Rollemodellerne by Beartalk.’  

Selvom de stoiske principper stammer fra antikken kan de sagtens bruges i et moderne liv. Dét argumenterer Niels Overgaard for i sin bog ‘Det hele handler ikke om dig.’

Bogen, og filosofien bag, er også omdrejningspunktet for samtalen mellem Niels Overgaard og vært Bjørn Vestergaard Barfoed i dette afsnit af podcasten ‘Rollemodellerne.’

Niels Overgaard er journalist og forfatter. Han er netop tiltrådt jobbet som kommunikationschef hos forlaget Gyldendal, efter tidligere stillinger som kommunikationschef hos Danske Bank og PFA.

Stoisk filosofi går kort fortalt ud på at adskille følelser og fornuft samt udøve selvkontrol. Samtidig er det vigtigt at udelade følelsesmæssig involvering, når der skal tages beslutninger, da gode valg træffes ud fra fornuften alene. Det er netop denne tankegang, der kan hjælpe iværksættere igennem den til tider svære opstartsfase, mener Niels Overgaard.

Du kan høre hele afsnittet af podcasten her: