Stockholm kåret til verdens 14. bedste startup-by

@sebastian

Stockholm er med en 14. plads den første, nordiske by, der er kommet på Startup Genomes liste over de 20 hotteste startup-byer i verden.

Der findes efterhånden ikke en by med respekt for sig selv, der ikke har proklameret, at de vil være det nye Silicon Valley. Den californiske tech-hovedstad sidder dog stadig tungt på tronen, hvis man skal tro den nyligt udgivne “Global Startup Ecosystem Report 2017” fra Startup Genome. Selvom dalen for første gang er hensat til andenpladsen i kategorien “Talent”, er Silicon Valley igen-igen-igen nummer ét.

Selvom toppen ser ud som den plejer, er der dog store nyheder på listen set med nordiske briller. For første gang er det nemlig lykkes en nordisk by at komme ind i top20, da Stockholm er hoppet direkte ind på en 14. plads. Og det er ifølge Startup Genome det mest imponerende spring i Europe.

“De har tydeligvis en speciel evne til at skalere startups, og vi må sige, at de gør det i et imponerende tempo, når man tager størrelsen af økosystemet i betragning. Lean and mean, siger de. Byens startups rapporterede om udfordringer i at finde talent med startup-erfaring, men det er en udfordring, der kan komme, når et økosystem vokser så hurtigt,” siger JF Gauthier, CEO i Startup Genome, til The Next Web.

– På tide med en nordisk by

Med stockholmske succeshistorier som Spotify og Candy Crush-skaberne King, har de svenske startups de seneste år fundet et globalt gear, og ifølge The Next Web er det da heller ikke for tidligt, at en nordisk by kommer på listen.

“Det er på tide, at en af byerne i de nordiske lande kommer i top20, for som vi allerede ved, har Skandinavien en fremragende arbejdskultur,” skriver journalisten Már Másson Maack fra The Next Web.

Stockholms flotte placering skyldes ikke mindst, at byen placerer sig i den globale top10 i underkategorierne “global connectedness”, “funding quality” og “exit values”. Især i den globale forbindelse scorer de højt, da Stockholms startups har 46 procent af deres kunder fra udlandet, hvilket giver dem en fjerdeplads på den parameter.

“Stockholms startups har en ‘born global’-mentalitet. De har indset, at Sverige med sine early adopters er et godt testmarked, men at man er nødt til at vokse hurtigt internationalt, hvis man vil bygge en global succes. Globale forbindelser er derfor et nøglekomponent i vores økosystem,” siger Marta Sjögren fra investeringsfonden Northzone Ventures i rapporten.

Europa stærkt repræsenteret

Mens top20-listen domineres af Silicon Valley og New York, repræsenteres Europa af London på 3. pladsen. Selvom Kina i år er blæst ind med Beijing og Shanghai som to nye byer på listen, er der stadig seks eupæiske byer med i toppen: London (#3), Tel Aviv (#6), Berlin (#7), Paris (#11), Stockholm (#14) og Amsterdam (#19).

Den årlige 150-sider lange rapport fra Startup Genome er baseret på research fra 10.000 startups og 300 partner-virksomheder. Startup Genome har vurderet byernes økosystem i kategorierne: funding, market reach, global connectedness, technical talent, startup experience, resource attraction, corporate involvement, founder ambition og strategy.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY