Copenhagen Fintech Week er netop overstået, og fintech-ugen satte fokus på det bæredygtige skred, som sker indenfor fintech – blandt andet ved at præmiere fem startups.

Copenhagen Fintech Week Global Edition er netop overstået – for første gang i et rent digitalt format. Det gav 1.400 deltagere, 170 talere fra 40 lande og mere end 300 startups fra hele verdenen.

I år stod fintech-ugen i bæredygtighedens tegn. For Norden er uden tvivl et af de steder, som det globale, finansielle økosystem kigger mod for at lære om bæredygtighed og teknologi i kombination.

Konsulentvirksomheden Implement har i samarbejde med Copenhagen Fintech og de øvrige Nordiske fintech organisationer kortlagt hvilke fintech startups, som målrettet arbejder inden for bæredygtighed og de 17 verdensmål. Mere end 200 virksomheder er blevet identificeret, og på konferencen udvalgte et uafhængigt dommerpanel de bedste inden for fem kategorier.

”På vegne af det Danske og Nordiske fintech økosystem er jeg både glad og stolt over, at bæredygtig fintech for alvor er på vej til at accelerere den grønne omstilling og på mange andre områder sætter en ny dagsorden – også globalt. Vinderne viser vejen og potentialet i at arbejde med at løse de store fælles udfordringer, som vi står overfor,” siger Simon Schour, Chief Innovation Officer i Copenhagen Fintech.

Vinderne af i de 5 kategorier:

”Financing Impact”: Oslo Philanthropic Exchange (Norge)

”Financial Inclusion”: Jamii.one (Danmark)

“Anti-corruption and crime prevention”: Chainalysis (Danmark)

“ESG Data”: Matter (Danmark)

“Energy and Climate”: Doconomy (Sverige)

Program skal styrke bæredygtige fintechs

Copenhagen Fintech har i samarbejde med den Danske ambassade i Singapore, FN, den globale bank Citi og den prisbelønnede bank DBS i Singapore lanceret et program, som skal bringe seks nordiske fintech virksomheder til Singapore med henblik på nye partnerskaber i regionen.

Læs også: Sammen vil Singapore og Danmark skabe mere bæredygtighed i fintech

”Vi håber, at dette program kan være med til at understøtte de deltagene virksomheders internationale ekspansion. Asien er et af de mest spændende markeder for finansiel teknologi og vi mærker en enorm interesse for Nordisk fintech innovation. Vi håber helt naturligt også at se nogle af vinderne i programmet,” siger Head of Startup Growth i Copenhagen Fintech Oliver Sjöstedt, som også er ansvarlig for det nye program.