Firi - Karina Rothoff Brix

Nordens største kryptobørs kommer til Danmark

Karina Rothoff Brix, landechef for Firi i Danmark. Photo: Jonas Pryner Andersen.
140.000 nordmænd har allerede kastet sig over investeringer i kryptovaluta gennem kryptobørsen Firi. Til sommer kan også danskerne gå i gang med at handle på den norske platform.

Snart får danskerne mulighed for at købe og sælge krypto på den norske kryptobørs Firi. Platformen rammer Danmark til sommer, og har en ambition om at gøre det nemt og trygt at handle med de digitale valutaer.

Med Firi skal brugerne ikke sende personlige oplysninger til udenlandske børser, ligesom brugerne kan få hjælp og vejledning samt indbetale skat direkte i Firis app.

”Det er helt unikt, at Danmark nu endelig får en børs, som lever op til alle de påkrævede regulativer, og hvor ambitionen er at få så mange som muligt til at lære om og investere i fremtidens teknologier. Der er ingen tvivl om, at området fortsat er nyt for mange, og derfor sætter jeg en stor ære I at være med til at præge forståelsen og lysten til at lære mere om emnerne til så mange som muligt,” siger Karina Rothoff Brix, der er nytiltrådt landechef for Firi i Danmark.

Flere kryptoinvesteringer?

Firi blev grundlagt i 2017 af Thuc Tuan Hoang og Øyvind Kvanes. De to stiftere så et hul i det norske marked for en lokal kryptobørs, som kunne tilbyde enkelhed og sikkerhed for brugerne.

Stifterne af Firi Øyvind Kvanes og Thuc Tuan Hoang

I dag har børsen 140.000 norske brugere, hvoraf 110.000 af dem kom til i 2021. Tilsammen har nordmændene handlet for syv mia. norske kroner på børsen.

“Vi går til det danske marked med en tro på, at danskere og danske virksomheder ønsker at vide mere om kryptovalutaer for at kunne vurdere, om de ønsker at lægge en del af deres investering eller opsparingsportefølje ind i denne nye kategori. Vi ser os selv som en oplagt og troværdig samarbejdspartner til alle, der har interesse i, hvordan vores samfund kommer til at udvikle sig inden for blockchain og krypto,” siger Thuc Tuan Hoang, CEO i Firi.

En undersøgelse foretaget af handelsplatformen Etoro viser, at 15 procent af de danske privatinvestorer i dag ejer kryptovaluta. Det er to procent mere end i 2021.

Læs også: Lunar melder klar til krypto: Lancerer ny platform

Karina Rothoff Brix forventer dog, at dette tal vil stige, når Firi lanceres i Danmark.

”Der har manglet en platform som Firi i Danmark, der aktivt arbejder på at udbrede forståelsen for krypto og har fokus på sikkerhed. Netop de to elementer har manglet, og det har holdt mange tilbage fra at investere i krypto. Derfor er jeg glad for at stå i spidsen for en ny løsning, som gør det nemt og trygt at investere i fremtiden gennem krypto,” siger Karina Rothoff Brix.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY