Nordetect rejser 9,4 millioner kroner i seed-runde

Nordetect rejser 9,4 millioner kroner i seed-runde

Startuppet Nordetect hjælper landmænd og andre planteavlere med at optimere anvendelse af kemi, så fremtiden kan blive mere grøn og bæredygtig. Nu har virksomheden rejst næsten ni mio. kroner i en seed-runde.

Startuppet Nordetect hjælper landmænd og andre planteavlere med at optimere anvendelse af kemi, så fremtiden kan blive mere grøn og bæredygtig. Nu har virksomheden rejst næsten ni mio. kroner i en seed-runde.

En række stærke investorer står bag den 9,4 mio. kr. store investering, Nordetect netop har landet. Accelerator-programmet Luminate står i spidsen for seed-runden, mens også Rockstart, SOSV, PreSeed Ventures og Vækstfonden er med.

Nordetect har udviklet et apparat og et test kit, der hurtigt kan teste næringsindholdet i den jord og vand, afgrøder og planter får deres næring fra. På den måde kan landmænd og andre planteavlere hurtigt se, om nærings- og kemikaliesammensætningen er optimal.

Læs også: Rockstart rejser 135 millioner til AgriFood-startups

Millioninvestering skal den Københavner-baserede startup bruge på at kommercialisere sit produkt, inden en tidlig version af teknologien sendes ud til landmænd i Europa og på USA’s østkyst.

“Vi glæder os til at komme i gang med at skalere produktionen af vores ‘lab-on-a-chip’-teknologi og levere den til vores tidlige kunder. Den nye finansiering gør det muligt for os at gennemføre den nødvendige investering i automatiseringen af processen omkring leveringen af vores produkt, når vi først rammer markedet og vores kernesegment. Vi er glade for at have Luminate og alle vores tidligere investorer ombord med deres specialiserede viden,” siger Keenan Pinto, CEO og med-grundlægger af Nordetect.

Fra uger til minutter

Det kan tage landmænd alt fra tre dage til tre uger at indhente jord- og vandprøver og efterfølgende teste dem. Med Nordetects nye teknologi vil det kun tage nogle få minutter. Og det er Marianne Hyltoft, fondsdirektør hos PreSeed Ventures, begejstret for.

“Nordetect er en fantastiske frontrunner for de dygtige greentech-startups, der lige nu er på vej ud over Danmarks grænser. Siden vi først investerede i Keenan og Palak (CTO og medgrundlægger af Nordetect, red.) har de kontinuerligt bevist, at deres produkt kan skabe positive indvirkninger på globale problemer relateret til fødevarernes økosystemer ved at skabe bedre resultater med mindre spild,” siger Marianne Hyltoft og fortsætter:

“Derfor har vi fulgt op med denne investering, som skal støtte op omkring ekspansionen til det amerikanske marked, hvor de aktuelle markedstendenser tilbyder et stort kommercielt potentiale for at levere ‘data on demand.’ Med dette in mente tror vi på, at Nordetect har muligheden for at bygge en bedre fremtid samtidig med, at de skaber en god forretning.”

Nordetect var en del af startup-accelerator-programmet Rockstart AgriFood i 2019. Det er tredje gang, Rockstart investerer i Nordetect.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste