You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nordic Innovators hjælper startups med at finde gratis penge

@Redaktionen
Innovative startups har gode muligheder for at få finansieret deres udvikling gennem soft funding. Nordic Innovators hjælper med at finde vej gennem junglen af offentlige fonde og ansøgningsskemaer.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Nordic Innovators.


Det er en dyr fornøjelse at udvikle nye teknologier og bringe banebrydende forretningsmodeller ud i virkeligheden. Derfor findes der også et hav af danske og europæiske støtteordninger, som hjælper innovationen på vej uden at kræve ejerandele til gengæld – såkaldt soft funding. Det kan bare være svært og tage lang tid at finde frem til de helt rigtige støtteprogrammer. Særligt som startup med stærkt begrænsede ressourcer både i forhold til tid og økonomi.

”Alle startups bør dog kigge på soft funding. Der er ikke lige gode muligheder for alle, og det kræver som regel også en vis innovationshøjde. Det er heller ikke sikkert, det er noget, man skal prioritere – men alle bør i det mindste undersøge mulighederne,” siger Kristoffer Riis.

Og han kender om nogen til mulighederne. Han er nemlig partner og CCO i Nordic Innovators, der er et konsulentbureau, som har specialiseret sig i netop at hjælpe startups og virksomheder med at rejse finansiering fra danske og europæiske støtteprogrammer.


3 virksomheder som har fundet støtte gennem Nordic Innovators

  • Tada Medical: DKK 50 mio i EU støtte (Eurostars & EIC Accelerator)
  • IO Interactive: DKK 1,2 mio. (Innobooster)
  • Airflight: ca. DKK 5 mio. (Innobooster)

En langsigtet fundingmulighed

Med 10 års erfaring har Nordic Innovators det store overblik over de mange fundingmuligheder i både ind- og udland. Overblikket bruger de som grundlag for en strategisk snak med startups, så deres udviklingsplan kan matches med potentielle soft funding-muligheder. De bløde penge er nemlig i høj grad strategisk arbejde.

”Hvordan ser roadmappet ud, og hvad ønsker man at gøre i fremtiden? Vi vil gerne kigge lidt længere frem, for hvis du står og mangler penge nu, er soft funding ikke den rigtige vej. Det er ikke hurtige penge, så det handler om at kigge et år eller to frem i tiden og se, hvad der ligger af udvikling og få det planlagt ift. ansøgninger,” siger Kristoffer Riis.

Når planen er på plads, har Nordic Innovators også erfaring med at omsætte planerne til konkrete ansøgninger, så chancen for at omsætte arbejdet til finansiering er højest mulig.

”Vores kunder har viden på deres område, og vores opgave er at få den viden ned i en ansøgning. Det er en skriftligt proces, og nogle gange skal der også pitch-trænes – men i begge tilfælde hjælper vi med at kvalitetssikre ansøgningen, så chancen for succes er størst mulig,” siger Kristoffer Riis, Partner & CCO i Nordic Innovators.


Om Nordic Innovators

  • Nordic Innovators er et konsulentfirma med speciale i at ansøge soft funding og offentlig støtte.
  • Virksomhedens 65 konsulenter sidder på kontorer i København, Aarhus, Bergen og Malaga. Herfra hjælper de alt fra helt unge startup på idé-stadiet til store, multinationale selskaber.
  • For startups og mindre virksomheder tilbyder Nordic Innovators en full-service model, hvor de hjælper gennem hele processen til en fast pris. Derudover får de et lille procentdel, hvis ansøgningen bliver godkendt.

Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY