Nordic Web Ventures’ investerer i universelt sikkerhedsnet for digitale nomader

@jakob

The Nordic Web Ventures uddeler den første check i fondens historie til norske SafetyWing, der skal være et universalt sikkerhedsnet for freelancere på verdensplan.  

Med økonomisk opbakning fra mere end 50 personligheder fra det nordiske startup-økosystem skabte Neil Murray The Nordic Web Ventures i november sidste år. Målet er at investere i 10 – 15 startups i de første 12 måneder – og ny er den første på plads. Det bliver norske SafetyWing, der modtager den første check udstedt af den unge nordiske fond.

Universelt sikkerhedsnet

SafetyWing tilbyder et sikkerhedsnet skræddersyet til freelancere og iværksættere som ofte rejser på tværs af landegrænser. Et sikkerhedsnet som er spændt ud, uagtet om du befinder dig i Kina eller Karlsruhe.

Neil Murray sætter ikke et beløb på investeringen men om årsagen til at investere i Safety Wings siger han:

”I den nære fremtid kan SafetyWing tilbyde freelancere et komplet produkt, der skal hjælpe dem til at håndtere deres svingende indkomst og at skabe en mere stabil indtægt. Lidt længere ude i fremtiden vil de tilbyde alt fra pension og sundhedspleje til handicappleje. Det hele bliver en del af pakken, hvis man tegner et medlemskab hos Safety Wing. De tager det bedste fra det norske sikkerhedsnet og gør det tilgængeligt for alle.”

Som deres første produkt udbyder det norske startup en forsikring specielt designet til freelancere, der arbejder fra adskillige forskellige destinationer og ofte bevæger sig til nye lokationer som en del af deres arbejde – også kaldet digitale nomader. Forsikringen dækker hospitalsbesøg og recepter, men dækker ikke omkostningerne ved eventuelle forebyggende behandlinger og dækker ikke eksisterende forhold som eksempelvis kræftbehandling.

Fremtiden tilhører freelancere

På verdensplan er der i dag 120 millioner freelancere og det tal bliver formentlig kun større i takt med at den fjerde industrielle revolution fjerne en stor del af de eksisterende jobs vi kender i dag og alene på det amerikanske marked vil 50 procent af arbejdsstyrken være freelancere i 2020. Det skrev Forbes i 2016.

Det er ikke kun Neil Murray, der har set lyset i fremtidens sikkerhedsnet til de digitale nomader, der flittigt krydser kontinenter. SafetyWing er optaget i den prestigefyldte og for mange mytiske accelerator Y Combinator. SafetyWing er som det eneste nordiske startup med i vinterforløbet, der afsluttes med demo- og investor dag den 19. og 20. marts i år.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY