Nordic Web Ventures rejser flere penge til nordiske iværksættere

@jakob

The Nordic Web Ventures har rejst i omegnen af 10 millioner kroner til at styrke nordiske startups og nordiske iværksættere globalt. Det er den anden fond, stifteren Neil Murray rejser på lidt over et år, og de første to investeringer er allerede foretaget.

The Nordic Web Ventures har rejst i omegnen af 10 millioner kroner til at styrke nordiske startups og nordiske iværksættere globalt. Det er den anden fond, stifteren Neil Murray rejser på lidt over et år, og de første to investeringer er allerede foretaget.

14 investeringer i 14 startups i alle fem nordiske lande på 14 måneder. Det er status, når Neil Murray gør sit første år som business angel op i hans nordiske fond The Nordic Web Ventures. Sammen med mere end 50 andre nordiske business angels har han investeret i de mest lovende nordiske startups. I gennemsnit har fonden investeret 50.000 dollars i hvert startup.

Nu har The Nordic Web Ventures rejst endnu en runde og skal pode endnu flere startups med kapital over de næste 24 måneder. Selv beskriver Neil Murray fonden som en ægte nordisk fond, der har investeret i alle de nordiske land, og det fokus fastholder han. Men han har også ambitionen om at brede fokus længere ud og give den nordiske fond et globalt islæt.

“Det første år har vist mig, at der sidder mange nordiske stiftere i udlandet, der stadig har et ønske om at have en relation til den nordiske region. Chainalysis blev stiftet af danske foundere i USA, og Soundcloud blev stiftet af Alexander Ljung og Eric Wahlforss i Berlin. Dem vil jeg gerne blive bedre til at finde og investere i. Derfor vil jeg også bruge mere tid på at pleje et internationalt netværk og trække på det store hold af business angels, der støtter fonden,” siger Neil Murray.

Med finansieringen af The Nordic Web Ventures II har flere danske business angels som Sune Alstrup (The Eye Tribe), Morten Wulff (GameAnalytics) og Johan Lorenzen (Holvi) fundet deres vej ind i folden.

Medietække og finansiering

Et af de startups, The Nordic Web Ventures allerede har investeret i, er danske Uizard, der gør det muligt at transformere en håndtegnet wireframe til en digital sketch med en app. Og netop Uizard er et godt eksempel på startups, som Neil Murray er på udkig efter.

“Tony Beltramelli, stifteren af Uizard, er enormt passioneret. Han har arbejdet med løsningen i lang tid, før han stiftede virksomheden, og foretaget meget research. Derfor har han en stor viden, og han har formået at samle et meget ambitiøst og professionelt founderteam omkring sig. Deres løsning har en høj kompleksitet, når det kommer til det tekniske, og det har uden tvivl et stort potentiale,” siger Neil Murray.

Uizard lukkede en samlet inversteringsrunde på 800.000 dollars i maj sidste år, hvor en anden nordisk founderfond, byFounders, også var med.

Som stifter af onlinemediet The Nordic Web, der hovedsageligt fokuserede på investeringer i det nordiske økosystem, har Neil Murray erfaring og indsigt i den del af skaleringsrejsen. Det er også her, han typisk bidrager med sparring til de startups, fonden investerer i.

“Jeg bidrager især med at gøre virksomheder klar til videre fundraising. I Uizard har vi arbejdet meget med at gøre metrics klar til at søge en ny runde investering, og derudover er det også naturligt, at jeg giver dem sparring, når det kommer til omtale og mediedækning,” siger Neil Murray.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY