You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nordisk Film investerer millioner i lille spilvirksomhed

@simone

Investeringsenheden Nordisk Film Games under Nordisk Film har planlagt at investere et trecifret millionbeløb i nordiske spilvirksomheder. Første investering er i Flashbulb Games.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 31 januar 2017*

I biler med flammer ud af motoren, kravlende insektlignende maskiner, flyvere og konstruktioner holdt oppe af balloner kan man ræse gennem ørkenen, gennem sumpe og hårrejsende højder i spillet Pioneers. Spillet udvikles af den unge spilvirksomhed Flashbulb Games, og navnet er meget sigende for, hvad startuppet selv forsøger at være.

Med bare et år på bagen har Flashbulb Games nu fået en investering fra Nordisk Film Games på op til ti millioner kroner. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Nordisk Film satser stort på unge spilvirksomheder

Det er første skridt for Egmont-ejede Nordisk Film ind i den nordiske computerspilbranche, som investeringsenheden Nordisk Film Games i løbet af de kommende år vil investere et trecifret millionbeløb i. Beløbet er øremærket små og mellemstore spilvirksomheder i Norden.

Flashbulb Games blev grundlagt sidste år af spiludviklerne Rune Dittmer, Ole Teglbjærg og Mikkel Thorsted. De drev i ti år det succesfulde firma Press Play, som blandt andet udviklede spil som Tentacles, Max: The Curse of Brotherhood og Kalimba. Disse spil ejer Flashbulb Games stadig rettighederne til, selvom Press Play i 2012 blev opkøbt af Microsoft.

“Flashbulb Games er en spændende virksomhed med et meget rutineret team. De har allerede lavet en række gode spil og bevist deres succes. Nu arbejder de på et nyt projekt, som, vi synes, er rigtigt spændende. Dette er vores første investering på det nordiske spilmarked, men vi forventer at kunne annoncere flere investeringer i løbet af 2017, og vi oplever generelt meget stor interesse fra computerspilbranchen,” siger direktør for Nordisk Film Games, Mikkel Weider, i pressemeddelelsen.

Flashbulb Games: “Gode nyheder for hele branchen”

Hvor stor en andel Nordisk Film Games får i startuppet er ikke offentliggjort, skriver det svenske medie Di Digital, men Nordisk Film Games’ ambition er at få en ejeandel på mellem 20 og 40 procent af virksomhederne, de investerer i.

“Først og fremmest er det vigtigt for os, at vi nu kan fokusere al vores energi på at udvikle vores nye spil, så det kan ramme det internationale niveau, vi konkurrerer på. Samtidig er det virkelig gode nyheder for hele branchen, at Nordisk Film begynder at investere i spilindustrien, som har savnet en seriøs investor i den klasse,” siger medstifter af Flashbulb Games Rune Dittmer i pressemeddelelsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY