Nordiske fintech hubs går sammen

@jakob

Der skal være kortere mellem de nordiske fintech miljøer både i tanke og handling. Samarbejde skal styrke Nordens brand som innovativ fintech region samt understøtte vidensdeling og skalering af startups.

Der skal være kortere mellem de nordiske fintech miljøer både i tanke og handling. Samarbejde skal styrke Nordens brand som innovativ fintech region samt understøtte vidensdeling og skalering af startups.

De Nordiske lande har siden 2016 alle lanceret fintech-fællesskaber. Nu går de fire fintech hubs Oslo Fintech Hub, Stockholm Fintech Hub, Helsinki Fintech Farm og Copenhagen FinTech sammen om at formalisere et samarbejde der skal fremme og accelerere fintech i Norden.

Thomas Krogh Jensen, CEO i Copenhagen FinTech, ser det som et naturligt skridt i udviklingen af det Nordiske fintech økosystem.

”Den Nordiske region tiltrækker global interesse og vi får meget positiv feedback. Vi bliver anerkendt for at skabe løsninger med høj kvalitet, der sætter mennesket i centrum, hvilket er efterspurgt både blandt banker og større it-virksomheder,” siger Thomas Krogh Jensen.

Et økosystem i fuldt flor

I en pressemeddelelse skriver Copenhagen FinTech, at samarbejdet skal udfolde sig genne dialog og konsultation og skal

  • Brande de nordiske fintech økosystemer
  • Fremme vidensdeling på tværs af landene
  • ’Nordic ub Meetups’ mellem fintech fællesskaberne
  • Hjælpe nordiske startups med at skalere og vinde markedsandele
  • Skabe events og promovere dem til nationale økosystemer
  • Etablere en delegation, der kan repræsentere nordisk fintech globalt
  • Afholde fælles nordiske events, konferencer og brande miljøet for at tiltrække investorer og talent

Fintech-samarbejdet har gode forudsætninger for at blomstre i et spirende startupøkosystem omgivet af finansielle institutioner, der vil skabe innovation og bidrage til vækst i den finansielle sektor.

Kunder og brugere har også vist en velvilje til at tage nye teknologier som open banking og elektroniske betalingsløsninger til sig.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY