You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sous vide, NorGo

Danske NorGo lukker millionaftale i USA

@Redaktionen

En aftale med et stort amerikansk brand åbner markedet på den anden side af Atlanten for danske NorGo, der satser på mad-entusiaster med deres nye sous vide-tilberedningsværktøj.

En aftale med et stort amerikansk brand åbner markedet på den anden side af Atlanten for danske NorGo, der satser på mad-entusiaster med deres nye sous vide-tilberedningsværktøj.

Det perfekt tilberedte stykke kød. Så mørt, at det smelter på tungen og glædeligt skylles ned med et glas rødvin på en lørdag aften. Vi elsker mad. Det er in at gå op i det. Vi følger ivrigt med i MasterChef, prøver af derhjemme i kødgryderne og poster ivrigt på Instagram med #instafood og lignende. Madlavning er ikke bare madlavning længere.

Den tendens har virksomheden NorGo tappet ind i. Fra Spinderihallerne i Vejle, designer, udvikler og fremstiller de elektroniske forbrugsvarer og har igennem de seneste to år arbejdet på Sous Vide Cirkulatoren SousMatic, hvis popularitet er steget inden for det sidste halve år. Og nu har de fået lavet en millionaftale med et stort amerikansk brand, som de dog ikke må afsløre navnet på endnu.

“Aftalen i USA er den største i vores historie og løber de næste fem år. Produkterne skal sælges igennem de største butikker i USA og Canada, og vi glæder os utrolig meget,” siger Jesper Batting, medstifter af NorGo.

Et tocifret millionpotentiale

Den første ordre er på et etcifret millionbeløb, men potentialet er tocifret. NorGos sous vide-produkt sælger allerede i store dele af Europa med størst salg i Tyskland, Skandinavien og England.

“Det er en vigtig aftale for os, både fordi potentialet er stort, men også fordi det betyder meget for det billede, andre virksomheder får af os. Det er godt for vores CV, så at sige,” siger Jesper Batting.

Gadget for mad-entusiaster

Sous vide som tilberedningsform har været anvendt i over 100 år i kokkeverdenen, men den vinder i større og større grad indpas i amatør-gastronomernes køkken. Det var også herfra, at Jesper Battings kollega fik idéen til at kaste sig over netop sous vide.

“Vi har i firmaet arbejdet meget med temperatur og temperaturstyring før. Min partner Jeppe lavede ofte sous vide derhjemme, og han kunne se, at et bestemt produkt stormede frem for nogle år siden. Men der var ikke et alternativ,” fortæller Jesper Batting.

Produktet var Anova, som i 2017 blev opkøbt af Electrolux for 250 millioner dollars.

“Det betyder jo også, at de større spillere ser et stort marked i sous vide og bedre madlavningprodukter,” siger Jesper Batting.

Brugervenligheden i højsædet

Med SousMatic hjælper den medfølgende app med temperaturvalg og kogetid, og den aspirerende Masterchef får mulighed for at uploade billeder og dele sine erfaringer med andre. Men ellers er det faktisk mest vigtigt for NorGo, at produktet er brugervenligt.

“Metoden er ret simpel. Man kan putte mange funktioner ind i det, og flere producenter gør det. Men vi har i stedet fokuseret på kvalitet, en motor med flere watt og god brugervenlighed,” siger Jesper Batting.

Netop nu er NorGos Sous Vide Cirkulator på udstilling ved IHA i Chicago, en stor messe for køkkenredskaber og interiør. Efter planen kan forbrugerne findes SousMatic på hylderne i de Nordamerikanske butikker til sommer.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY