November First lancerer betalingsmotor til regnskabsprogrammer: ”Det er vores hellige gral”

Mikael Nilsson, stifter og CEO i November First.

Efter lang tids udvikling har det danske fintech November First udviklet en ny betalingsmotor, der kan klare alle betalinger for virksomheder og bogholdere – direkte fra regnskabsprogrammet.

Efter lang tids udvikling har det danske fintech November First udviklet en ny betalingsmotor, der kan klare alle betalinger for virksomheder og bogholdere – direkte fra regnskabsprogrammet.

November First har uden den store mediebevågenhed brugt de seneste år på at bygge sit startup op til at være en solid fintech-forretning. Det har virksomheden gjort ved at specialisere sig i internationale betalinger, så kunderne – typisk små og mellemstore virksomheder – kunne spare penge, når der skulle overføres penge til udlandet.

Læs også: November First sparer virksomheder for tusindvis af gebyrkroner

Mens dén del af forretningen er blevet lukrativ, har startuppet arbejdet på det næste produkt: En betalingsmotor til regnskabsprogrammer, så de erhvervsdrivende også kunne få et billigere og mere effektivt bogholderi. Og den betalingsmotor er netop lanceret til regnskabsprogrammet E-conomic.

”Nu kan vi lave alle betalinger for kunden direkte i regnskabsprogrammet – både kroner og internationale betalinger – og føre alle posteringer tilbage til E-conomics i realtid, lave afstemningerne og derved automatisere bogholderiet. Det tror jeg, vi er de første i verden, der er lykkes med. Så man kan sige, at nu er bankernes monopol på transaktioner brudt i og med at transaktionseven er flyttet ud i økonomisystemet,” siger en begejstret Mikael Nilsson, stifter og CEO i November First.

Hele motoren er udviklet af startuppet selv, og bygger på den betalingsteknologi som er hele grundlaget for November First. Og efter måneders test med 50 brugere, er løsningen nu sluppet løs for alle eConomic brugere, som virksomheden håber at kunne give hurtigere og billigere bogholderi med færre fejl.

Mange betalinger ad gangen

Når virksomheder i dag skal betale fakturaer, kan det være en omstændig proces. Først skal de registreres i økonomisystemet. Så skal der downloades en bankfil, som skal indlæses i netbanken. Derefter venter man på at betalingerne bliver eksekveret. Så henter man kontoudtog fra banken og indlæser det i økonomisystemet. Er der udenlandske betalinger imellem, skal man også lige vente på at få valutakursen før man kan indlæse filen. Og så skal man foretage valutakursjusteringer og bogføre gebyr inden man efterfølgende endeligt kan færdiggøre sin bogføring i regnskabsprogrammet.

”Sådan har det fungeret siden midt i 80’erne. Med vores løsning skal man nu blot registrere fakturaerne i økonomisystemet, som man plejer, og så klikke et par gange. Så er de lagt til betaling, og vi fører automatisk posteringerne tilbage i økonomisystemet i takt med betalingerne eksekveres, og bogføringen kan afsluttes med få klik,” forklarer Mikael Nilsson.

Og som det helt store salgspunkt kan løsningen håndtere mange betalinger ad gangen – på tværs af kroner, internationale valutaer og girokort.

 

Stærkere udenom PSD2

Med løsningen træder November First for alvor ind på den arena, som længe er blevet varslet med betalingsdirektivet PSD2: Open Banking, hvor information og funktioner frit kan flyde mellem banken og regnskabsprogrammet – eller enhver anden software, som brugeren giver adgang til sine data.

Forskellen er bare, at November First ikke har haft brug for PSD2-direktivet for at udvikle sin løsning. Betalingmodulet arbejder nemlig uafhængigt af bankerne, og det giver nogle fordele, som man i øjeblikket ikke kan få med PSD2 og bankernes betalings-api’er.

”Man kan eksempelvis ikke lave batch-betalinger, altså mange betalinger ad gangen, gennem bankernes PSD2 API’er. Det kan man ved os. Virksomheder håndterer typisk flere betalinger ad gangen, og sådan et batch kan man køre igennem hos os. Vi læser og eksekverer den eller de betaling der sker, og sender posteringerne tilbage med det samme. Afstemningen sker så automatisk og man skal blot godkende posteringene i økonomisystemet, hvilket man kan gøre med det samme,” siger Mikael Nilsson og forsætter:

”Vi har lavet løsningen udenom PSD2, for bankerne er fodslæbende i forhold til at stille de nødvendige ting til rådighed i deres API, så man fx kan håndtere batch-betalinger.”

Bogholderi uden at besøge banken

Mens det nye betalingsmodul allerede er udgivet og kører på E-conomics regnskabsprogram, regner den danske fintech med være klar på andre regnskabsprogrammer inden længe. Modulet er nemlig bygget, så det hurtigt kan kobles på andre regnskabsprogarmmers API’er.

”Det der er det helt store her er, at du kan køre et bogholderi uden at besøge din bank. Det rammer hovedet på sømmen af den trend, at man digitaliserer og outsourcer bogholderiet. Det gør mange små- og mellemstore virksomheder allerede, og med vores løsning kan bogholderen klare det hele direkte fra regnskabsprogrammet, samtidigt med at virksomheden sparer penge på udenlandske betalinger,” siger Mikael Nilsson.

Fordi transaktionsevnen forsvinder væk fra banken og over i et økonomisystemet, behøver virksomhederne ikke længere at besøge banken for at køre bogholderiet. Og det er i følge Mikael Nilsson kun det første skridt i udviklingen.

”Nu kan vi lægge transaktionsevnen ud i økonomisystemet. Kredit er også på vej. Med andre ord så flytter banktjenesterne ud af bank og ind i økonomisystemet, hvilket skaber en helt anden agilitet for virksomhederne,” siger han.

Derfor har han også store forventninger til, at det nye modul fra November First vil få en stor betydning i markedet.

“Det her produkt er vores helt store helige gral. I vores rejse lavede vi først en portal til internationale betalinger. Det kan banken også. Vi har bare bedre priser og bedre UX, men det er jo ikke kæmpe stort. Men det at vi flytter ind i økonomisystemet og understøtter bogføringsprocessen og dermed gør hverdagen lettere – så har vi noget, bankerne ikke har, og kunderne med internationale betalinger beholder stadig sine besparelser” siger Mikael Nilsson.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY