You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danish Tech Challenge, Scion DTU

Har du startuppet, der skal vinde Danish Tech Challenge 2017?

Hardware-startups kan nu søge om at blive en af de 20 udvalgte virksomheder, der skal være med i Danmarks største accelerator-program. Derudover viser en ny undersøgelse, at det er gået de tidligere deltagere storartet, siden de var igennem Danish Tech Challenge.

Der er åbnet for sluserne, og du kan nu ansøge om at være med i Scion DTUs årlige iværksætter tech-kappestrid, hvor hardware-startups kan deltage i en intensiv konkurrence om at vinde 500.000 kroner og få udviklet deres virksomhed.

Stort set alle hardware-startups kan ansøge om at være med i årets konkurrence, som forskerparken Scion DTU, der faciliterer Danish Tech Challenge 2017, lægger lokaler til.

I løbet af fire hektiske måneder skal de 20 virksomheder, der bliver udvalgt, have sin daglige gang i lokalerne i Lyngby. Her vil de få adgang til prototypeværksteder, og flere gange om ugen er der sparring med DTUs rådgivere og mentorer – og mulighed for at få et stort netværk inden for tech-startupverdenen over frokosten i kantinen.

Hver uge er der nye oplæg og opgaver

Virksomhederne, der bliver udvalgt til at være med i Danish Tech Challenge, får hver uge nye oplæg om emner, lige fra forretningsudvikling til hvordan man skaffer investorer.

Efter oplæggene er der så individuelle samtaler med investorer og mentorer, hvor virksomhederne får at vide, hvad de skal arbejde videre på – og det er sådan, man bliver vurderet for hver uge, der går.

Det booster at være med i konkurrencen

Scion DTU har udarbejdet en undersøgelse af, hvordan det er gået de virksomheder, der tidligere har deltaget i Danish Tech Challenge. Ifølge rapporten peger flere tal på, at det har boostet virksomhederne betragteligt at deltage.

Af de virksomheder, der deltog i 2014 er deres antal af fuldtidsansatte vokset med 49 procent frem til 2015 og med 30 procent frem til 2016. Der er altså næsten tale om en fordobling af antallet af ansatte.

Fra syv til 13 millioner på to år

På bundlinien er der også gode tal at hente. Virksomhederne, der deltog i Danish Tech Challenge i 2014, oplevede, at deres omsætning voksede fra 7,4 millioner til 13,8 millioner på bare ét år – og i 2016 nåede de op på hele 38,2 millioner kroner.

Blandt finalisterne i Danish Tech Challenge 2016 var Fluidan, der siden hen har landet en investering på 7 millioner kroner, men som måtte se sig slået i finalen af Medtech-startuppet Medtrace.

Hvis du og dit startup vil deltage i dette års Danish Tech Challenge, kan du ansøge her. Du har indtil den 15. maj klokken 12.00 til at ansøge, og de 20 valgte virksomheder bliver offentliggjort senest den 9. juni.

Du kan læse mere om Fluidan her.

UGENS STARTUP: