I dag markerer den foreløbige ende på kampen for selvstændighed for den danske spilindustri, der i dag har fået deres helt egen brancheforening, Games Denmark.
Læs også: Ud af skyggen fra film og tv: Spilbranchen løsriver sig og får sin egen forening
Det sker, efter Regeringen sidste år lagde op til, at den danske spilindustri skulle have sit eget institut for spiludvikling. I januar brød spilproducenterne tilmed fri af filmbrancheforeningen Producentforeningen.
Og nu har den danske spilindustri, der de seneste fem år er braget frem med en vækst på 410 procent, altså fået Games Denmark. Foreningen sigter efter at skabe vilkår, der gør at industrien kan fordoble sin omsætning fra 3,6 milliarder DKK til 7,2 milliarder DKK og skabe 50 procent flere job i løbet af de næste fem år.
”Vores mål er at skabe et miljø, hvor vores medlemmer har optimale forhold, så de sammen kan skabe morgendagens computerspil, vækste deres virksomheder, og sætte Danmark på verdenskortet – både kulturelt og kommercielt,” udtaler Søren Lundgaard, forpersonen for Games Denmark og CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More Ghost Ship Games.
Vil være en global supermagt
Den danske spilindustri er trådt ind på verdensscenen med hits som Big Ambition, Necesse, Hitman 3, Deep Rock Galactic, What the Golf og prisvindende spil som Cocoon og Inside, der bl.a. har vundet fire BAFTA-priser.
Derfor har Games Denmark en klar og ambitiøs vision om at positionere Danmark som en global supermagt inden for både kommercielt og kunstnerisk succesfulde computerspil.
“Hver måned spiller mellem 150 og 200 millioner mennesker et dansk spil – Hitman, Limbo, Subway Surfers osv. De ved bare ikke, at det er dansk. Det skal vi have lavet om på. Den globale fortælling om den lille supermagt på den kreative spilleplade. Vi skal blot se over Sundet for at se, hvor meget svenskerne har fået ud af deres kreative ambitioner. Danmark har mindst lige så stort potentiale og med en fælles stemme kan vi realisere drømmen sammen,” siger Mathias Gredal Nørvig, CEO i SYBO Games.
Èn samlet stemme
Ambitionen bag Games Denmark er at give hele industrien en samlet stemme. Derfor er inkluderer er alt fra uafhængige udviklere og store spilfirmaer til udgivere, platforme, investorer, serviceudbydere og rådgivere en del af foreningen.
“Spilindustrien er utrolig sammensat og divers – på alle niveauer. Games Denmark viser, at succes i vores industri er en fælles indsats snarere end individuelle bestræbelser. Med Games Denmarkformer vi sammen en fremtid, hvor hver stemme høres og værdsættes, og hvor vi bliver bedre til at dele viden og fremme de gode ting sammen. Det er dette stærke samarbejde, der vil gøre, at endnu flere danske spilvirksomheder vil få stor international succes fremover,” siger Dajana Dimovska, CEO, Indium Play
Bag stiftelsen af Games Denmark står følgende selskaber:
AppLeet, Betadwarf Entertainment, Character Localization, Fair Games, Flashbulb Games, Funday Games, Ghost Ship Games, Hovgaard Games, Hutlihut Games, Indium Play, Invisible Walls, IO Interactive, Kaiju Creation, Light Brick Studio, Modl.ai, Mood Visuals, Nordisk Games, Northplay, PortaPlay/Bird Island, Raw Power Games, SYBO, Slipgate Ironworks/3D Realms, Tactile Games, Trophy Games, Triband, 5th Planet Games.