You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Valuer

Ny AI-virksomhed lander tocifret millioninvestering fra store it-investorer

@jakob

Store virksomheder skal bringes tættere på entreprenant skaberkraft gennem platformen Valuer.ai. Matchmaking gennem journalistik og AI er midlet, eksponering af innovative løsninger og en ambition om, at flere startups skal overleve er målet.

Der er ikke konkrete beviser på det, men det siges, at det kun er 5 procent af danske startups, der formår at etablere sig som virksomhed. For at ændre på den negative statistik og for at accelerere innovation i større virksomheder skal startups og virksomheder bedre kunne finde hinanden.

Den nye matchmaking-platform Valuer.ai vil eksponere startups over for professionelle og erfarne virksomheder og de abonnerende virksomheder præsenteres for innovative løsninger, som de ikke ellers vil have fundet i det svært fremkommelige terræn i økosystemet af startups.

Efter kun seks måneder på benene har virksomheden modtaget investering fra Morten Lund fra HippoCorn og Tele- og IT-millionæren Michael Moesgaard Andersen, som i 2004 solgte teleselskabet CBB Mobil. Sammen med private investorer lægger virksomheden fra land med en tocifret millioninvestering.

Et nuanceret billede

Den nye platform adskiller sig fra andre virksomhedsdatabaser ved at gå kvalitativt til værks, når de kvartalsvis analyserer et startups’ velbefindende og dets skaleringspotentiale. Valuers journalister interviewer startups og laver en nuanceret virksomhedsanalyse baseret på forretningsmodellen, den teknologiske løsning og udvikling samt en analyse af de menneskelige kompetencer i startuppet.

”I dialog med kunderne på platformen, som er de større virksomheder, får vi indblik i deres innovationsbehov. Vi får indblik i, hvilken teknologi og hvilke founder-karakterer de er på udkig efter, og hvor i skaleringsprocessen de skal befinde sig. På baggrund af de kvalitative, men også kvantitative data, vi er i besiddelse af, skaber platformen et match, som jo nærmest er en kognitiv bro mellem startup og virksomhed,” siger partner i Valuer Dennis Poulsen, der tidligere er founder af Tweakker, som han i 2014 solgte til en amerikansk virksomhed.

Vil kuratere dansk innovation

Men man må ikke tage fejl. Det er ikke en platform, hvor virksomheder kan browse danske startups, som det er muligt i diverse cvr-registrer. Formålet er at kuratere den innovation, der er relevant for større virksomheder.

”Som startup indvilliger du i at dele nøgletal og følsom data med virksomhederne. Når virksomhederne benytter sig af platformen, bliver de kun præsenteret for de startups, der er relevante for deres profil og behov. Det bliver ikke et look up-værktøj, hvor virksomhederne har fri adgang til alle startups. Der vil være noget privacy, hvor virksomheder kun kan bruge det til eget formål. Vi skal opbygge en fortrolighed og en gensidig respekt for forholdet mellem virksomheder og startups,” siger Dennis Poulsen.

Vil dække hele spektret

Valuer, der har hovedsæde i Vejle, har i løbet af de første seks måneder landet partnerskaber med større virksomheder som Danske Bank og Udenrigsministeriet.

“Et partnerskab med Valuer skal hjælpe os til at spotte, forstå og screene attraktive startups. Valuer kan hjælpe os med at få indblik i parametre der er afgørende for virksomhedens skaleringspotentiale og som adskilder sig fra de nøgletal vi kigger på hos mere traditionelle og etablerede virksomheder. I startups afspejles skaleringspotentialet ikke nødvendigvis i de finansielle nøgletal dag et, men i højere grad gennem teamet og den traction de har med produktet på markedet”, siger Senior Vice President i Business Innovation i Dansk Bank, Klavs Hjort.

Netop Danske Bank er særdeles aktive i det danske startup økosystem og det er heller ikke tilfældigt at de har valgt at engagere sig i Valuer.

“Vores samarbejde med Valuer harmonerer med vores ambition om at positionere os i det danske og Nordiske økosystem og hjælpe startups med at skalere. Vi ser samarbejdet som et oplagt supplement til The Hub og vores startup advisors i Dansk Bank Growth,” afslutter Klavs Hjort.

Målet for indeværende år er at have virksomhedsanalyse på 1000 startups. Det skal ske igennem et helt specielt partnerskab, der udspringer i Vejle. Et partnerskab der skal hjælpe Valuer til at dække flere brancher.

“Missionen er, at vi dækker alle industrier og alle vertikaler på længere sigt, da store virksomheder som regel har et bredt fokus. Vi er medstiftere af Resilience Cup i Vejle, der er et netværk af 100 byer. I den forbindelse skal vi have fat på 1000 startups, der har fokus på cleantech, og her træder vi naturligt ind i et netværk, der kan åbne dørene til startups og nye industrier,” siger Dennis Poulsen.

Store virksomheder opfordres til at hoppe tidligt med på vognen

Teamet bag Valuer har allerede vist, at de på kort tid kan skabe resultater, men Dennis Poulsen er også bevidst om, at vejene igennem økosystemet tager tid at kortlægge:

“Vi skal jo i kontakt med de her startups og det tager tid, det vil vi ikke lægge skjul på. Men derfor er der også en oplagt mulighed for de store virksomheder til at komme med på vognen i en tidlig fase, så de kan være med til at bestemme, hvilke industrier vi går i gang med næste gang, og hvad den her platform ender med at kunne.”

Udover Dennis Juul Poulsen tæller founder-teamet også Daniel Laursen, founder af det danske startup-medie Trendsonline.dk og TechBBQ samt Microsoft-veteran og executive Rene Giese.

Med i bestyrelsen er Morten Lund, Michael Moesgaard Andersen, Finn Peder Hove og professor på CBS Flemming Poulfelt.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY