You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Jens Woeste, stifter af StoxIQ. Foto: Lasse Olsson.

Ny app skal hjælpe privatinvestorer med at tage bedre beslutninger

Jens Woeste, stifter af StoxIQ. Foto: Lasse Olsson.

Private investorer har ikke de samme værktøjer til rådighed som professionelle, når det kommer til at træffe beslutninger om den næste investering. Det vil finansveteranen Jens Woeste nu lave om på. 

Danskerne handler med aktier som aldrig før. Dog er privatinvestorerne overladt til at træffe beslutninger på baggrund af overskrifter og mavefornemmelse, da de ikke har adgang til samme analyseværktøjer som profesionelle investorer.

Det vil Jens Woeste lave om på. Efter 25 år i den finansielle sektor som rådgiver for nogle af verdens største banker, børser og kapitalforvaltere er Jens Woeste nu tilbage i Danmark, hvor han har stiftet appen StoxIQ.

”Mens jeg var i udlandet, var private danskere begyndt at investere i langt videre omfang. Men det undrede mig, at de eneste værktøjer, som tilbyder reel analytisk indsigt, er så kostbare på det skandinaviske marked, at de faktisk ikke er tilgængelige for private,” siger Jens Woeste.

Billigere end en porteføljeforvalter i Hellerup

Gennem lettilgængelige og brugervenlige konklusioner hjælper StoxIQ sine brugere med at træffe beslutninger om, hvor den næste investering skal lægges.

”Vi trækker informationer fra en lang række kilder og foretager analyser baseret på et modelmæssigt optimalt afkast/risiko-forhold baseret på brugerens investeringshorisont og risikovillighed. Det svarer ret nøje til, hvordan de professionelle sammensætter deres porteføljer. Forskellen er bare, at du ikke skal betale en porteføljeforvalter i Hellerup en mindre formue for at løse opgaven,” siger Jens Woeste og uddyber:

”Det er vigtigt for os at være fuldstændig uafhængige. Modellens resultater baserer sig 100% på dataanalyse og ikke på en rådgivers personlige præferencer. Den er også upåvirket af overskrifter om markeder og virksomheder og egner sig særligt til langsigtede investorer, der ikke handler på daglig basis,” siger Jens Woeste.

Det næste skridt for StoxIQ er at udbrede kendskabet til appen og ansætte medarbejdere.

StoxIQ er tilgængelig på abonnementsbasis og kan downloades til både iPhone og Android.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY