Christian Holmgaard, stifter af find-bloggere.dk.

Ny blogger-markedsplads vil give startups let adgang til influencer marketing

@sebastian

Influencer er blevet et buzzword indenfor online marketing, og en ny blogger-markedsplads vil nu gøre det nemmere for mindre virksomheder at komme med på trenden.

Navne som Lakserytteren, Fie Laursen og Armin har på hver sin platform opbygget en følgerskare på tusinder af trofaste unge. Selvom ny-kendisser ikke for alvor er slået igennem i voksenland, har markedsføringsfolkene opdaget dem, og det betyder, at de unge entertainere er begyndt at reklamere mere eller mindre åbenlyst for forskellige produkter – influencer marketing.

Det er dog i høj grad den samme håndfuld store bloggere, som virksomhederne gerne vil have fat i, og det er en skam, mener Christian Holmgaard. Derfor har han oprettet blogger-markedspladsen find-bloggere.dk, som han håber kan gøre influencer marketing bredere og mere tilgængeligt.

”Der findes utroligt mange bloggere herhjemme, og langt fra alle bliver tilbudt opgaver hver dag ligesom Fie Laursen. På vores site kan mindre kendte bloggere tilmelde sig og finde sponsorerede produkter eller kontante honorarer for deres blogging. Det kan være med til at motivere dem og fortsætte med at blogge, mens de gror deres følgerskare,” siger Christian Holmgaard, som til dagligt læser Cand. Merc.(kom). på CBS.

Markedspladsen startede han egentlig bare som et hobby-gesjæft, men efter bare et par måneder har han tilknyttet 130 bloggere og formidler et par opgaver om ugen. Og det har givet blod på tanden.

Åbner markedet for startups

Der findes allerede en række store blogger-managements herhjemme som Bloggers Delight, men i det kan være dyrt at få fat i de mest kendte til en influencer marketing-kampagne.

Ved at bruge markedspladstankegangen håber Christian Holmgaard, at flere startups får adgang til influencer marketing.

Læs også: Brandheroes: Sats på hyperlokalt kendskab frem for internationale kendisser

”Måske har startups ikke råd til de helt store bloggere i begyndelser, og så kan det være smart at få nogle små omtaler i stedet. Og bruger man 3-4 små, får man måske ramt et par tusinde i den rigtige målgruppe. Det handler ikke nødvendigvis altid om at opnå den største reach, men at skabe indflydelse på en målgruppe,” mener  Christian Holmgaard.

På platformen starter sponsorerede indlæg i få hundrede kroner, så også de bootstrappede startups har en chance for at komme i gang med at eksperimentere uden at gå bankerot.

Undgår slidte reklameblogs

At store virksomheder har fået øjnene op for influencer marketing betyder også, at de mest kendte får tilbudt mange sponsorater. Og det mener Christian Holmgaard slider på deres brand.

”Hvis du scroller igennem Mascha Vangs, Fie Laursens eller Geggos indlæg, så er størstedelen af deres indhold sponsoreret. Da Mascha for nogle måneder siden besøgte en kendt safaripark i Danmark, var hun nødt til at understrege, at det ikke var reklame. Så reklamerer man altså for meget,” siger han.

I øjeblikket tager han ikke nogen betaling for at formidle kontakten mellem virksomheder og bloggere, men forsætter efterspørgslen i samme tempo som nu, vil han begynde at kigge på en forretningsmodel.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY