Det danske startup GoOllie vil gør det hurtigere og nemmere at finde, booke og betale for privatflyrejser. Målet er at samle 1000 privatfly på den nyligt lancerede platform.

Som pilot gennem 10 år har Rasmus Cornelius tilbragt utallige timer over skyerne. Det var også der, han fik ideen til at udvikle en digital platform, der gør det nemmere og hurtigere booke rejser med privatfly. Resultatet er GoOllie.com, som netop er lanceret.

”I Europa ser vi en stigende efterspørgsel efter rejser med privatfly. Flere rejsende ønsker at nedbringe transporttiden og undgå forsinkelser og aflysninger. Udover at man får mere kontrol med sin tid og planlægning, kan man rejse fra og til mindre flyvepladser, som er tættere på afgangs- og ankomststed end de store lufthavne. Derved reducerer man transporttiden i begge ender,” siger Rasmus Cornelius, stifter og medejer af GoOllie ApS.

Privat- og erhvervsrejsende har for længst vænnet sig til at booke rutefly via apps og digitale platforme som bl.a. Momondo og Expedia. GoOllie.com bygger på samme grundprincipper. Det skal være nemt at vælge en destination, flytype og tidspunkt, booke og betale med det samme.

Færre tomme fly

Platformen giver operatørerne en lang række fordele. Udover at de får digitaliseret de mange manuelle processer i forbindelse med booking, betaling og koordinering, vil platformen også sikre hurtigere booking og fylde ledige pladser i flyene.

”Mange privatfly flyver i realiteten kun med passagerer en tredjedel af den tid, de er i luften. Flyet er tomt på vej ud for at hente passagerer og på vej hjem, når passagerne er fløjet til deres destination. Med platformen bliver det nemmere for operatørerne at promovere ture, der er tomme og derved få fyldt ledige fly op. Det gavner miljøet og prissætning,” siger Rasmus Cornelius.

Ejerkredsen tæller udover Ejerne af GoOllie ApS Lærke & Rasmus Cornelius og Bent Rønne desuden familien Tøpholm, der bl.a. er medejere af den globale høreapparatvirksomhed WS Audiology (WSA). Den sidste andel ejes af en række medarbejdere i GoOllie.

15 europæiske operatører har allerede tilmeldt sig platformen, og GoOllie forventer, at man i starten af 2023 har 200 fly koblet på. Målet er i første omgang 1.000 fly, hvilket svarer til en tredjedel af de omkring 3.000 privatfly, der er i drift i Europa.