Den horsensianske innovationshub, Construction Center Denmark, åbner officielt dørene i næste uge og markerer det med en dugfrisk samarbejdsaftale med Velux: »Opgaven er at sikre, at omstillingen sker i takt med at markedet og kunderne fastholdes. Det kalder på nye teknologier,« siger folkene bag.

Allerede siden foråret 2021 har Construction Center Denmark arbejdet for at udbrede den horsensianske styrkepositionen inden for bygge- og konstruktionsindustrien til resten af Danmark. Men nu indvies innovationshubben officielt den 8. november.

”Byggeindustrien står for 30% af den samlede CO2 udledning i Danmark og står derfor over for en uundgåelig bæredygtighedsomstilling. Opgaven er at sikre, at omstillingen sker i takt med at markedet og kunderne fastholdes. Det kalder på nye teknologier – og deraf adgang til nyeste viden og forskning”, siger Jakob Søndergaard, leder i Construction Center Denmark og fortsætter:

”Netop af den årsag skal Construction Center Denmark være et mødested for iværksættere og etablerede virksomheder, der ønsker tværfaglige samarbejde med fokus på praksisnær vidensopbygning til gavn for bundlinjen, professioner, nye erfaringer og ikke mindst – en bæredygtig samfundsudvikling”.

Partnerskaber bliver vejen frem

Partnerskaber med stærke virksomheder inden for bygge- og konstruktionsindustrien er en hjørnesten i den nye innovationshub, hvor ambitionen er at kombinere faglig viden og talent fra VIA University College med praktisk erfaring fra byggebranchen.

Fem lokale virksomheder har allerede indgået et partnerskab med innovationshubben herunder VELUX i Østbirk, som er en af verdens førende ovenlysvinduesproducenter.

Med et partnerskab får virksomhederne adgang til faglige events, bliver en del af et faciliteret og fagligt netværk med fokus på forskning inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi.

”Med partnerskaberne giver vi både store og små virksomheder mulighed for at blive en del af et miljø og et fællesskab. Her får de direkte adgang til den nyeste faglige viden og de kommer på forkant med regler og rammer for blandt andet fremtidens bæredygtige byggeri”, siger Jakob Søndergaard.

Ud over partnerskaber tilbyder Construction Center Denmark også virksomheder at leje sig ind på de 2.600 kvadratmeter, som centeret råder over. En af dem er virksomheden Dynamic Inspire, der blandt flere produkter tilbyder et sags- og økonomisystem målrettet byggeledere og entreprenørbranchen.

”Med en placering i Construction Center Denmark er vi ikke alene tæt på den nyeste viden og en interessant talentmasse fra Campus i et inspirerende udviklingsmiljø med andre vækstorienterede virksomheder. Vi har også let adgang til at servicere vores mange kunder i bygge- og entreprenørbranchen – i et geografisk område hvor den branche er stærkt repræsenteret”, siger Anders Steinmetz Thomsen, Direktør og founder af Dynamic Inspire.

I skrivende stund har i alt 19 virksomheder lejet sig ind hos innovationshubben.