You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny digital mentorplatform vil støtte iværksættere gennem den mentale del af vækstrejsen

Catharina Christiansen, stifter af platformen FounderMentor, hvor iværksættere får mental støtte på vækstrejsen med deres startup.
@Redaktionen

Med videoundervisning guider FounderMentor stiftere, der går fra startup til scaleup. Tiltaget er første spadestik til bedre mental sundhed i startup-økosystemet, håber folkene bag.

Med videoundervisning guider FounderMentor stiftere, der går fra startup til scaleup. Tiltaget er første spadestik til bedre mental sundhed i startup-økosystemet, håber folkene bag.


Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med FounderMentor.


De fleste iværksættere drømmer om at skalering. Men sker det, skal stifteren pludselig ansætte nye folk, stå til ansvar over for investorer og være leder. Den overgang er mange ikke rustet til. Og derfor mange iværksættere går ned med stress, angst eller depression.

Det vil FounderMentor – en videobaseret, digital læringsplatform, der hjælper iværksættere med at navigere i den mentale del af vækstrejsen – lave om på.

”Når du er iværksætter, flyder grænsefladen mellem dig og din virksomhed sammen. Og alle professionelle afslag, udfordringer og den modgang føles ekstremt personlige. Så i medgang, når mange tror på dig og vil investere i dig, ophobes en masse forventningspres, som kan være ekstremt svær at håndtere,” siger Catharina Christiansen, der har stiftet FounderMentor.

Catharina Christiansen iværksætter og medstifter af FounderMentor

Catharina har som selvstændig prøvet på egen krop at brænde helt ud og gå ned med stress. Derfor vil hun med den nye videoplatform hjælpe andre iværksættere, der går fra startup til scaleup.

”I iværksætterverdenen forbinder mange stadig mentale sygdomme med noget negativt. Men det paradoksale er, at ting som stress og angst ofte opstår, når en stifter har stor medvind. Så rider de på momentum og glemmer deres egen krop. Og pludselig går det galt,” forklarer Catharina Christiansen.

Mange steder i verden har man fået fokus på mental sundhed. Men den udvikling halter bagefter iværksættermiljøet.

Derfor forbinder FounderMentor stiftere med andre stiftere og mentorer. Styrken er dermed, at indsigten kommer fra folk, der selv har prøvet hele vækstrejsen.

”Foundere lytter til andre foundere. De føler en stor sikkerhed i at lytte til nogen, der har haft hånden på kogepladen og været i gennem processen,” forklarer Catharina Christiansen og fortsætter:

“Hvis vi vil have unicorns i Danmark, er vi er nødt til at sørge for, at folk får en bedre mental rejse.”


Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY