Ny diversitets database skal samle data fra økosystemet

@Adam

Startup Aarhus har fokus på at synliggøre diversiteten med en ny database, som er åben for alle i økosystemet.

Startup Aarhus har fokus på at synliggøre diversiteten med en ny database, som er åben for alle i økosystemet.

This post is also available in: English

Diversitet og inklusion er efterhånden et vel debatteret emne. Det er et emne som polarisere og ofte splitter os, selvom det burde samle os. Det er noget som får mange følelser frem hos os, hvortil det for mange er det blevet noget man bevidst undgår, mens inklusion for andre er blevet en besættende mission – I stedet for at snakke, råber vi, eller også siger vi slet ingenting.

Det kan være svært at handle på noget så ømt følsomt, hvorfor det også ofte ender med ukonkrete og diffuse samtaler. Startup Aarhus har lanceret en database, som synliggør diversiteten i startup-økosystemet og giver nogle konkrete tal.

“Vi har i Startup Aarhus samlet al den data omhandlende diversitet, som vi kunne få fat i. Vi synes, det er vigtigt at bruge den data, vi har, til at tale om diversitet, men måske i ligeså stor grad få sat fokus på hvilke områder vi mangler data. Det var tydeligt under Startup Aarhus’ Diversity Week, at vores community mangler data – og adgang til data, så vi kan gå fra at tale om diversitet (og diskutere omfanget af udfordringen) til at handle og gøre vores community mere inkluderende. Mit ønske med databasen er, at den bliver et åbent værktøj for alle i vores community, som kan bruges til at udforske, udfylde huller og skabe meningsfulde og konkrete samtaler om diversitet,” siger Line Beck fra Startup Aarhus.

Læs også: Vi skal turde at inddrage flere nuancer, når vi taler diversitet og inklusion – TechSavvy

Økosystemet i Aarhus buldrer afsted, men for at vi får det maksimale ud af potentialet skal vi kigge ind i udfordringen omkring diversitet og inklusion. Vi skal snakke om både de begrænsninger som følger med den manglende inklusion, men også de tabte muligheder og perspektiver, som øget diversitet kan tilføre.

Det vigtigste er, at vi bevarer fornuften og ikke lader følelserne løbe afsted med os. Det gavner hverken dem man ønsker at inkludere eller dem der ønsker at blive inkluderet.

Du kan finde den databasen her: Diversity Database

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY