You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny fond skal sikre, at Danmark også i fremtiden vil være Europas robot-hovedstad

Foto: Digital Hub Denmark
@Redaktionen

Med en ny startup-fond vil Odense Robotics støtte robotiværksættere fra idé til forretning. Målet er at fostre de næste mange generationer af succesrige robot-, automations- og dronestartups.

Med en ny startup-fond vil Odense Robotics støtte robotiværksættere fra idé til forretning. Målet er at fostre de næste mange generationer af succesrige robot-, automations- og dronestartups.

This post is also available in: English

Over de seneste år har Odenses unikke økosystem inden for robot-, automations- og droneteknologi vist sig som en af Danmarks største erhvervssucceser i nyere tid. Men hvis himmelfarten skal fortsætte, skal iværksætterne have (endnu) bedre rammer i fremtiden.

Derfor har en række robotvirksomheder og -direktører, indflydelsesrige investorer og kommercielle fonde i samarbejde med Odense Robotics etableret Odense Robotics StartUp Fund – en erhvervsdrivende fond, der skal hjælpe ambitiøse robot- og droneiværksættere frem.

”Vi vil lægge fundamentet til danske robotsucceser mange år ud i fremtiden. Tanken er, at dem, der har været med til at sætte Danmark på verdenskortet som robotnation, hjælper den næste generation af startups godt på vej,” forklarer Mikkel Christoffersen, Startup Partner hos Odense Robotics.

Fonden støtter derfor dygtige, dedikerede teams, som løser afgørende problemer med robot- og droneteknologi, og hjælper dem over 1-2 år frem til en større pre-seed eller seed-investeringsrunde.

”Det er svært at lave nye produkter. Derfor er det vigtigt, at en startup bygger en værdiskabende virksomhed med substans, før de får de første eksterne investeringer. Det er den rejse, de er på, mens de arbejder med os,” fortæller Mikkel Christoffersen.

I løbet af de næste seks år vil fonden udvælge mindst 30 robot- og dronestartups, som vil få adgang til lånekapital, unik robotviden fra eksperter, og et internationalt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut til at udvikle deres produkt og virksomhed. Derudover vil nogle af fondens stiftere fungere som mentorer for iværksætterne.

”Vi skal hele tiden have øje for fødekæden af nye startups. Det er essentielt for økosystemet i Danmark, at vi bliver ved med at være det bedste sted at drive robot- og dronevirksomheder i Europa,” siger Mikkel Christoffersen.


Odense Robotics StartUp Fund

  • Fonden har rejst 18,4 millioner kroner i donationer fra nøglepersoner fra Danmarks største robotsucceser.
  • Målet er at investere i mindst 30 startups over de kommende seks år. Afkastet bliver geninvesteret i nye startups.
  • De udvalgte virksomheder får adgang til et verdensførende inkubationsmiljø, mentorer, sparring og faciliteter til udvikling af produkt og virksomhed.
  • Læs mere på https://robotstartupfund.dk

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY