You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny forretningsmodel giver alle råd til ubegrænset, juridisk hjælp

@Redaktionen

HELP Forsikring vil med skadesforebyggende rådgivning, lidt teknisk snilde og en særlig forretningsmodel give alle råd til juridisk bistand. Indtil videre er 600.000 danskere kommet med på modellen.

HELP Forsikring vil med skadesforebyggende rådgivning, lidt teknisk snilde og en særlig forretningsmodel give alle råd til juridisk bistand. Indtil videre er 600.000 danskere kommet med på modellen.

Artiklen er sponseret af HELP Forsikring – en af de partnere, som gør “Copenhagen Fintech Magazine 2021” muligt.

Hvis man har prøvet at stå overfor en skilsmisse, en sag på arbejdspladsen eller bare en uenighed over en mekanikerregning, så kender man også til usikkerheden. Hvis ikke overfor selve processen, så for regningen der følger bagefter.

Usikkerheden har HELP Forsikring sat sig for at afhjælpe. Efter 15 år i Norge og Sverige tog selskabet for seks år siden siden sin særlige model for juridisk rådgivning til Danmark.

”Det er dyrt at gå til advokat, så det er der mange, som ikke gør. Men så kan man ende i en situation, hvor man ikke har ægtepagt eller testamente på plads. Vi synes, at forbrugerne kommer længere på literen, hvis de går mange sammen om at sikre sig. Også når det handler om juridisk rådgivning,” siger Kristian Nordbye, Country Manager I Danmark for HELP Forsikring.

Derfor opererer HELP Forsikring med en ’all you can eat’-model, hvor al juridisk rådgivning er inkluderet, når bare man har betalt den årlige præmie.

Hjælpen skal forebygge

Med sin særlige model vil HELP Forsikring innovere på både advokat- og forsikringsbranchen. Fra toppen gør de det ved at lade de mange betale et lille beløb som dækker de får, der virkelig får brug for hjælp. Men samtidig ønsker de også at udfordre den måde, vi bruger juridisk bistand på i Danmark.

”Vi har ikke en tradition for at benytte os af skadesforbyggende rådgivning i Danmark. Vi ringer først til advokaten, når tingene er gået galt. Men hos HELP Forsikring har vi ingen ambition om at føre en masse retssager. Det kan vi også sagtens håndtere – men vi går hellere ind og kigger på det skadeforebyggende rådgivning, for der kan man virkelig komme langt med at forebygge, at det går galt,” siger Kristian Nordbye.

Han sammenligner det juridisk forsyn med en sundhedsforsikring: Hvis du går til kiropraktoren oftere og får et sundhedstjek engang imellem, kan det være, at du kan forebygge de virkelig slemme skader, som kræver en stor operation og kan give varige mén. I juridisk sammenhæng er det bare retssagen – og den belastning sådan en proces medfører – man kan forebygge.

”Vi får ingen vindere ved at føre retssager i Danmark. Nogle gange kan det være nødvendigt, men der er ingen vindere ved retssager: Det er så utroligt hårdt for alle involverede. Derfor skal vi vænne os til at bruge den juridiske hjælp inden tingene går galt,” siger Kristian Nordbye.

Kristian Nordbye, Country Manager I Danmark for HELP Forsikring.

Teknologien løfter

Indtil videre har HELP Forsikring nået 600.000 kunder i Danmark, som de hjælper med blandt andet arv, familie og naboret, digitale krænkelser og identitetstyveri. Og med den volumen har selskabet også gjort brug af teknologiske greb, for at holde omkostningerne nede.

”Vi har jo sat strøm til nogle af de lidt tungere processer. Tidligere havde vi i Skandinavien det som svarer til tre fastansatte jurister til at lave testamente, ægtepagter osv. forfra hver gang, men nu kan man digitalt sidde i ro og mag og lave det selv ud fra vores skabeloner. Og har man så brug for eksperter til at få lavet det færdigt, så kan man også få det – vi tror ikke, at de digitale løsninger kan stå alene,” siger Kristian Nordbye.

Næsten halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse, og tæt på hver femte oplever en arvestrid. Rigtig mange ender altså før eller siden i en sag, hvor en forebyggende, juridisk indsats kan komme til gavn. Og skal man ikke kontakte nogen, men i stedet sidde og gøre det selv ud fra en skabelon, kan det være hele forskellen på om man overhovedet får gjort det eller ej, mener Kristian Nordbye.

”For mange af vores medlemmer og kunder er alternativet ikke at gå til advokat. Så lad os tage det proaktivt, så vi får gjort noget ved det inden det går galt,” siger han.

Øjne på mængden

Juridisk bistand på abonnement er ikke noget HELP Forsikring sælger enkeltvis. I stedet distribueres løsningen i Danmark til store kundegrupper gennem blandt andet teleselskaber og forsikringsselskaber. Virksomheden forventer også snart at offentliggøre et samarbejde med et stort, dansk forsikringsselskab.

I resten af Skandinavien har HELP Forsikring desuden stor succes med at samarbejde med fagorganisationerne; alene i Norge har de 17 partnerskaber med fagorganisationer indenfor LO. Det samme forventer Kristian Nordbye vil ske i Danmark – af den simple årsag, at beskyttelsessfæren for fagforbundene rykker sig.

”Grænserne flytter sig for fagforbundene og de skal blive ved med at være relevante for nuværende og fremtidige medlemmer. Ikke mindst de nye generationer, som kommer ind på arbejdsmarkedet. Fagorganisationerne skal ikke længere kun beskytte medlemmet indenfor arbejdsretten, eller være der når der sker en arbejdsskade – de skal også kunne yde juridisk hjælp i privatlivet. For har et medlem en arvesag eller en skilsmisse, så får det store konsekvenser for medlemmet, hvis ikke de får juridisk hjælp. Det giver økonomisk beskyttelse at få juridisk hjælp,” siger Kristian Nordbye.


Faktaboks: HELP Forsikring

  • HELP ønsker at revolutionere en hel branche, og vil gerne gøre det lettere for danskerne at få adgang til jurdisk rådgivning uden at man skal bekymre sig om prisen.
  • HELP tilbyder ubegrænset juridisk rådgivning til en fast årlig præmie – for både juridisk rådgivning og retstvister. Samtidig fokuserer HELP på skadesforebyggende rådgivning inden skaden eller tvisten opstår.
  • 600.000 danskere er i dag medlem hos HELP Forsikring, som siden 2005 har hjulpet i mere end 100.000 sager over hele Skandinavien.
  • HELP Forsikring er ejet af ARAG, som er et af verdens største forsikringsselskaber indenfor juridiske tjenester og er repræsenteret i 19 lande.

Et spørgsmål om retssikkerhed

Har man aldrig hilst på retssystemet, kan det være en lang vej overhovedet at komme i gang. For hvor henvender man sig, og har man overhovedet en sag? Det kan være vanskeligt at overskue sin egen sag juridisk, og når man anvender advokater på timebasis kører taxameteret med den høje timepris derudaf.

Også den oplevelse gør HELP Forsikring op med. I stedet for den slagne vej er selskabet etableret som en one-stop-shop, hvor medlemmerne og kunderne ringer ind og fortæller om deres behov – hvorefter de indenfor 24 timer har en jurist ombord på sagen.
Og alene tilgængeligheden er til gavn for retssikkerheden, mener Kristian Nordbye.

”Står du i en situation, hvor du har brug for hjælp, har du ingen jordisk chance for at vide på forhånd, hvad omkostningerne bliver. Og det alene får mange til slet ikke at sætte sager i gang. Hos os er der ingen procesrisiko. Så uanset om det er en arvesag eller en nabostrid – medlemmerne og vores kunder skal ikke tænke på, hvad det koster, for der kommer ingen regning bagefter,” siger han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY