Ny innovationsstrategi: Københavns Universitet vil udklække flere startups

Ny innovationsstrategi: Københavns Universitet vil udklække flere startups

Københavns Universitet har lanceret en ny innovationsstrategi, der skal sikre, at flere startups og mere forskning kommer ud og gør en forskel for samfundet.

Forskning skal i højere grad gøre end tidligere udmunde i virksomheder og gøre en forskel for samfundet.

Det mener Københavns Universitet, der i dag har lanceret en ny innovationsstrategi. Det betyder blandt andet flere partnerskaber på tværs af økosystemet og mere viden om innovation og entreprenørskab til forskere og studerende.

“Vi har nogle af verdens stærkeste natur- og sundhedsvidenskabelige forskningsmiljøer. De omsætter allerede deres viden til nye teknologier og løsninger, og det kan vi blive endnu bedre til. Københavns Universitet har også førende forskning i, hvad der får mennesker til at handle og ændre adfærd. Den viden er vigtig, når befolkningen skal acceptere nye teknologier og løsninger. Hvis vi udnytter hele universitetets bredde, kan vi levere endnu mere innovation. Endnu bedre løsninger til gavn for samfundet,” forklarer David Dreyer Lassen, prorektor for forskning på Københavns Universitet.

Skal åbne sig mod omverdenen

Målet med den nye innovationsstrategi er, at KU åbner sig mod omverdenen og gør en forskel i erhvervslivet, den offentlige sektor og civilsamfundet.

Det skal blandt andet ske ved at skabe flere innovationssamarbejder med erhvervslivet og ved at skabe flere nye virksomheder.

“Et tæt samarbejde mellem erhvervslivet og universiteterne styrker Danmarks velstand. Det gælder både, når forskningen omsættes til nye virksomheder, og når de etablerede danske virksomheder har let ved at etablere et samarbejde med forskere om at løse konkrete problemer, der kræver ny viden. Det er meget positivt, at innovation og erhvervssamarbejder er kommet højere op på universiteternes dagsorden. Københavns Universitet har masser af banebrydende forskning, som danske virksomheder kan omsætte til arbejdspladser og eksport,” udtaler Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri.

Partnerskaber i økosystemet

Et andet mål i strategien er at etablere partnerskaber inden for økosystemet for innovation. Det gælder særligt andet inden for life science, hvor hovedstadsregionen står stærkt internationalt.

“Københavns Universitet spiller en vigtig rolle for life science-økosystemet i Danmark. Vi tror på, at der er meget stort potentiale i at styrke innovationen på KU. Derfor er det meget positivt, at universitetet nu har vedtaget en egentlig innovationsstrategi, som blandt andet kan skabe grundlag for at skabe flere spin-outs og samarbejder med industrien i de kommende år,” udtaler Mikkel Skovborg, Senior Vice President med ansvar for innovation i Novo Nordisk Fonden.

Derudover vil universitetet fokusere på at forsyne forskere og studerende med viden om innovation og entreprenørskab, på at forbedre dets fysiske og økonomiske rammer, og på at gøre det til en attraktiv mulighed for begge grupper. Derfor har KU etableret et innovationscenter, hvor studerende og ansatte kan finde støtte og viden til formålet.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste