You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny investering skal sikre samfundskritisk sundhedsløsning med AI-baseret fysioterapi

@Adam

Global It-virksomhed og en ny healthtech-startup indgår et strategisk partnerskab, der vil tilbyde digital fysioterapi-behandling i eget hjem. Med investeringen overdrages også 22% ejerskabet.

Global It-virksomhed og en ny healthtech-startup indgår et strategisk partnerskab, der vil tilbyde digital fysioterapi-behandling i eget hjem. Med investeringen overdrages også 22% ejerskabet.

This post is also available in: English

Velfærden står overfor nogle væsentlige samfundskritiske udfordringer de kommende år, hvor der kommer flere ældre og kronikere. Det vil kræve en ekstra indsats, at imødekomme det stigende behov for sundhedstilbud, men ved hjælp af sundhedsinnovation kan det muligvis realiseres.

Aarhus virksomheden Trifork, som blandt andet står bag sundheds apps som ‘min læge’ og ‘Telma’ arbejder med en vision om, at forbedre sundhedstilbud ved hjælp af avanceret teknologi. Den vision deler Rokoko Care, som nu har opgivet 22% af ejerskabet til netop Trifork i en investering.

“Med en aldrende befolkning og et stigende krav til et sundhedsvæsen, der er under pres, er der akut behov for digitale hjemmebehandlingsløsninger. Rokoko Cares platform passer godt ind i Triforks portefølje af sundhedsløsninger, som understøtter behandling i eget hjem og hele patientrejsen. Teknisk er det en stor fordel, at Rokoko Cares computer vision-teknologi fungerer på borgernes egne enheder,” siger Karen Skjerbæk Jørgensen, CCO for Trifork Digital Health i en pressemeddelelse.

Global IT-virksomhed skal hjælpe til

Rokoko Cares løsning fungerer via en webportal til fysioterapeuterne og en app til borgerne, hvor fysioterapeuter kan give borgerne deres genoptræningsprogrammer med hjem. Deres teknologi gør det muligt for borgerne at træne foran deres telefon, som live-tracker deres bevægelser. Det giver en højere gennemførelsesgrad af træningsforløbet, at fysioterapeuterne kan følge med på afstand og underbygge deres arbejde med data.

Matias Søndergaard, CEO og medstifter af Rokoko Care, siger følgende om samarbejdet:

“Selv om vi på papiret ikke har eksisteret i lang tid, så er timingen for vores løsning helt perfekt. Vi tror, at fremtidens sundhedstilbud bliver en kombination af fysiske og digitale løsninger, som tilbydes med borgeren i centrum. Med det nye partnerskab kan vi få udbredt vores løsning til mange flere, og være med til at skabe gode innovative løsninger til sundhedsvæsenet. Så vi ser meget frem til partnerskabet.”

Trifork er en global IT-virksomhed, der udvikler innovative softwareløsninger i samarbejde med sine kunder. Virksomheden har 1275 ansatte fordelt på 72 forretningsenheder med kontorer i 15 lande, og er samtidig børsnoteret i København.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY