Ny kandidattest om selvstændiges vilkår

Selvstændige har nu mulighed for at se hvilken politiker eller parti, som de er mest enige med. Regnskabsvirksomheden Billy har spurgt og fået svar fra 12 partier.

Der er officielt 200.000 selvstændige i Danmark, og nu har de for første gang fået chancen for at se hvilke politikere, som de er mest enige eller uenige med før krydset skal sættes til folketingsvalget den 1. november.

I testen skal der svares på en række udsagn om iværksættere og deres vilkår i Danmark, og ud fra svarene findes den politiker, som svarer bedst overens med svarene.

Bag testen står regnskabsprogrammet Billy. Her har man nemlig mange gange hørt de samme udfordringer og bekymringer fra kunderne, og det er selve grundlaget for testen.

“Jeg er virkelig glad for, at så mange politikere har valgt at deltage i vores kandidattest for selvstændige, og jeg håber, at svarene kan betyde ændringer, der fremover gør det nemmere at blive selvstændig, så vi får et endnu mere sprudlende erhvervsliv i Danmark,” siger Alessandro Justesen Leoni, der er direktør i Billy.

De selvstændige udgør en stor del af økonomien og skaber arbejdspladser til sig selv og andre, de opfinder nye ting og bidrager til samfundets udvikling. Derfor mener Alessandro Justesen Leoni også, at det er særligt vigtigt at få kandidaterne til at tage stilling til vilkårene for selvstændige her til lands.

“Selvom selvstændige udgør en stor del af befolkningen i Danmark, indgår de sjældent i politikernes valgkamp. Det officielle tal er 200.000, men i min erfaring er der mange flere der anser sig selv som selvstændige, selvom deres forretning er blevet så stor, at de ikke tæller med i statistikkerne. Det er en mentalitet mange beholder resten af livet,” siger han.

Testen er givet til én kandidat fra hvert af de største partier, og erhvervsordføreren har fået tilbuddet i første omgang. 10 har valgt at deltage med en kandidat, mens to har ladet partiet svare.

Testen kan findes på linket her.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY