Ny megainvestering på 675 mio. kroner: Dansk Silicon Valley-komet værdisættes til 13 milliarder

Ny megainvestering på 675 mio. kroner: Dansk Silicon Valley-komet værdisættes til 13 milliarder

Hver syvende internetbruger møder i dag danske Netlify på månedlig basis. Den eksplosive vækst har nu sikret selskabet med de to danske stiftere en investering på 675 mio. kroner. Penge der blandt andet kommer til at smitte af på startup-miljøet gennem en ny investeringsfond.

Hver syvende internetbruger møder i dag danske Netlify på månedlig basis. Den eksplosive vækst har nu sikret selskabet med de to danske stiftere en investering på 675 mio. kroner. Penge der blandt andet kommer til at smitte af på startup-miljøet gennem en ny investeringsfond.

Netlify er blandt de største danske startup-successer det seneste årti. Og selvom den danske Silicon Valley-komet ikke er blevet et ‘househould name’, er der stor chance for, at du ofte støder på dem uden at vide det.

Til dato har den hurtigtvoksende virksomhed fået 2,4 mio. udviklere på sin platform til webarkitektur, og hver dag kommer der 3.000 nye til. Og det estimeres, at 16 procent af verdens internetbrugere månedligt besøger et website, der kører på Netlifys platform – hvilket er en fordobling på et år.

”Mathias og jeg er nogle af hovedaktørerne i en web-revolution, der fundamentalt ændrer på måden, som webarkitektur tænkes på. Revolutionen er en nødvendighed, for hvis de stigende krav til funktionalitet, volumen, sikkerhed og hastighed skal imødekommes fremadrettet, er vi nødt til at gøre op med den arkitektur, der er dominerende i dag,” siger Christian Bach, medstifter og president, Netlify.

For at understøtte selskabets eksplosive vækst rejser Netlify nu 675 mio. kr. i en series D-investeringsrunde. Det betyder, at der til dato er rejst rejst 1.375 mia. kroner (USD 212 mio.) til virksomheden, som med den seneste runde værdisættes til massive 13 mia. kroner (USD 2 mia.).

Ungt selskab med erfarne kunder

Selvom Netlify er en relativt ung virksomhed, bruges teknologien allerede af store organisationer. Det gælder blandt andet Twilio, der har en markedsværdi på cirka 400 mia. kroner, som bruger Netlify til selve deres kerneprodukt. Og i Danmark tæller kunderne blandt andet Salling Group, som bruger Netlify til Bilka, Føtex, Wupti og BR.

Netlify vinder særligt på sine effektive arbejdsgange under udviklingen og vedligeholdelsen af webprojekter, som giver mening på bundlinjen – særligt for større virksomheder med mange forskellige projekter.

Læs også: Dansk iværksætter i Silicon Valley: “Mange af dem, der virkelig bygger fremtiden, er her”

“Virksomheder er begyndt at se værdien i at investere i workflows. Det handler ikke kun om, hvad du gør, men hvordan du gør det. Vi arbejder med en kunde, der vil have 3.600 brugere på vores platform. De vurderer, at de kommer til at spare 82.000 arbejdsdage for deres udviklere over de næste fem år. De kommer til at spare et trecifret millionbeløb,” siger Christian Bach.

Opkøb og yderligere 65 mio. til andre startups

Det er ikke mere end en håndfuld år siden, at Mathias og Christian selv stod og skulle bruge risikovillig kapital for at starte Netlify. Men med den friske investering har virksomheden nu selv foretaget et opkøb af selskabet OneGraph, der standardiserer, hvordan man kommunikerer API’er.

Samtidig har Netlify med investeringen oprettet ‘Netlify Jamstack Innovation Fund’. En fond der har en målsætning om at investere 100.000 dollars i 100 startups, der er en del af Netlifys “Jamstack-økosystem” – helt i tråd med stifterne ønske om at holde sig tæt på det startup-miljø, de selv kommer fra.

“Netlify er en bred platform, som samler alle de forskellige værktøjer og services, der bruges til at bygge moderne web projekter. Derfor er økosystemet så vigtigt for os. Uden det er der ingen Netlify. Vi har en unik adgang til hundredvis af nye startups, der hele tiden udkommer i vores kategori,” siger Mathias Biilmann Christensen, medstifter og CEO, Netlify.

De støttede startups bliver en del af et program, hvor de udover kapital også vil modtage gratis rådgivning, teknisk hjælp fra nogle af verdens bedste solution engineers, marketing og brand-eksponering samt integration med Netlifys netværk.

“For os er det her ikke en måde at tjene penge på, og vi kommer ikke til at lede finansieringsrunder. Det handler om noget andet. Vi vinder sammen med disse startups. Deres succes er i det store billede også vores,” siger Christian Bach.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste