You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ulobby, Lobbyisme, Anders Kopp Jensen

Ny platform vil styrke demokratiet gennem lobbyisme

@simone

Platformen Ulobby vil gøre interessevaretagelse mere demokratisk, transparent og tilgængelig for alle. Dansk Erhverv er ombord, og platformen har modtaget millioninvestering fra Capnova.

Lobbyisme lugter lidt af suspekte aftaler, cigarrøg og House of Cards. Men den negative klang skal afmystificeres og i stedet skal lobbyisme trækkes med ind i det nye århundrede, som præges af et stigende antal reguleringer og øget digitalisering. Det har stifter af Ulobby, Anders Kopp Jensen sat sig for.

Ulobby er en SaaS-platform, der professionaliserer lobbyaktiviteter. Visionen er at gøre lobbydisciplinen mere demokratisk, transparent og tilgængelig. Platformen åbnede op for betakunder i december 2016, modtog en investering på 450.000 kroner fra Innovationfonden i foråret 2017 og har allerede betalende kunder som Dansk Erhverv ombord – og med en nylig millioninvestering fra Capnova er ambitionerne store.

”Ulobby har fra første dag oplevet en stor interesse fra en bred vifte af virksomheder, NGO’er, kommuner og erhvervsorganisationer. Derfor er vi glade for, at vi nu får tilført yderligere kapital, der gør, at vi kan skrue endnu mere op for tempoet,” siger CEO Anders Kopp Jensen, der startede Ulobby med Bertel Torp i begyndelsen af 2016.

Flere virksomheder og kommuner efterspørger lobbyisme

Lobbyisme handler grundlæggende om at påvirke den politiske beslutningsproces. Når der skal bygges broer, bevares områder eller tiltrækkes statslige arbejdspladser, kommer lobbyisterne på arbejde. Men mange tror ifølge Ulobby, at man skal kende politikerne fra eksempelvis studietiden eller have en god sum penge til rådighed for at kunne påvirke de politiske processer.

Derudover har ordet lobbyist en klang af noget odiøst og suspekt over sig, men sagen er, at der de sidste fem år er flere og flere organisationer, kommuner og virksomheder, der har fået øjnene op for lobbyarbejdet simpelthen fordi de oplever større regulering og ændrede forbrugsvaner med digitaliseringen fortæller Anders Kopp Jensen.

“Vi stiller redskaberne til rådighed, så det er muligt for alle – uanset erfaring – at agere som lobbyist på en seriøs, god og ordentlig måde, der hjælper politikerne med at træffe beslutninger. Det er grundlæggende godt for demokratiet, at flere bliver i stand til at komme med input til den politiske beslutningsproces,” siger han og tilføjer:

Dels kan det samtidig betyde, at politikerne derved tager beslutninger, der afspejler et bredere udsnit af samfundet.”

Opinion mining skal identificere politiske boblere

En af platformens kernefunktioner er et projekt om opinion mining til kommercielt brug. Den skal gøre det nemmere at forudsige politiske reaktionsmønstre, identificere politiske “boblere” og teste budskaber, fortæller Anders Kopp Jensen. Det er blandt andet denne den nye investering skal bruges på at udvikle, og så skal der sættes fart på de internationale ambitioner.

“Platformen bliver lanceret i Danmark til efteråret, og det er planen, at vi går ind i andre lande næste år. Vi får løbende henvendelser fra udlandet, så vi ved, der er en efterspørgsel,” siger Anders Kopp Jensen og næver Sverige og Bruxelles som mulige nye markeder.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY