You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny playbook om bedre finansielt samarbejde: Vækst skabes sammen med dine rådgivere

Brian Mikkelsen (adm. Direktør i Dansk Erhverv), Lone Strøm (adm. Direktør i FSR – Danske Revisorer) og Tuva Palm (investor og board director hos bl.a. Easypark og advisor hos Lunar) er blandt de eksperter, som bidrager til Crediwires nye playbook.
Et tættere og mere datadrevet samarbejde mellem virksomheder og deres finansielle rådgivere skaber stærkere virksomheder. Ny playbook fra startuppet Crediwire giver konkrete bud på hvordan.

I en tid præget af inflation og krisestemning kræver det fornuft og is i maven at manøvrere. Det økonomiske overblik kan være din bedste ven. Samtidig bliver relationen til revisor og bankrådgiver kun vigtigere i takt med den stigende usikkerhed. Det mener i hvert fald startuppet Crediwire, som derfor har udgivet et playbook målrettet det gode finansielle samarbejde.

Crediwire står bag et system, som forener revisorer, virksomheder og banker gennem automatisk gennem automatisk indsamling og visualisering af regnskabsdata. Og Playbooken giver flere konkrete bud på, hvordan det gode samarbejde skabes – blandt andet fra Brian Mikkelsen, adm. Direktør i Dansk Erhverv:

”Det er vores vision, at Danmark bliver verdens bedste land at etablere og drive virksomhed i. Jeg tror på, at en af de afgørende løsninger bliver at skabe et tættere samarbejde mellem revisor, virksomhed og bank, så vi opnår den viden, der gør os i stand til at træffe bedre beslutninger. Vi bør se et stort potentiale i at optimere det samarbejde,” siger han.

Samarbejde gennem data

Digitaliseringen har åbnet et væld af muligheder for at blive klogere på forretningen. Langt mere data kan indsamles løbende, ligesom langt flere processer i dag kan automatiseres – både for virksomhedsejeren og rådgiveren. Og sættes det i system, kan det være nøglen til et bedre samarbejde mellem virksomhed og rådgiver – uden at man behøver en konstant strøm af én til én-møder og et hyr med at finde de rigtige dokumenter frem.

”Det er klart, at jo oftere du som revisor kommer i virksomheden, og jo tættere du er på virksomheden, desto bedre kan du rådgive. Det handler ikke om at blive venner med ens revisor, for der er stadig et uafhængighedsforhold, der skal passes. Virksomheden har også et ansvar i forhold til at få ringet til revisor mere end én gang om året. Hvis du skal udnytte muligheden for god rådgivning, handler det om at få tænkt over, hvordan man får opkald og indtjekninger ind i et loop. Hvis først man sidder ved årsafslutningen, er det for sent. Kald på din revisor undervejs, inden problemerne er for store og uoverskuelige,” siger Lone Strøm, adm. Direktør i FSR – Danske Revisorer.

Playbooken deler viden fra en række profiler, som giver deres nationale og globale perspektiver på samarbejdet, og på hvordan man sammen skaber mere værdi og ultimativt stærkere virksomheder. Hele udgivelsen findes her.

FLERE FRA COMMUNITY