Ny teknologi giver gladere fans – og en stærkere bundlinje

@Redaktionen
Venue Manager vil løfte sportsindustrien til et nyt teknologisk niveau. Med sin løsning styrker virksomheden sportsklubbernes forretning og øger samtidig serviceniveauet og fanloyaliteten.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Venue Manager.


For rigtig fans starter og stopper forholdet til favoritklubben ikke ved indgangen til stadion men fortsætter langt ind i hverdagen. Så hvorfor skal fans ikke kunne forbinde sig med klubben uanset tid og sted – fx gennem teknologi?

Det er én af grundtankerne bag virksomheden Venue Manager, som servicerer professionelle sportsklubber 360 grader; fra billetsalg og adgangskontrol over sponsorhåndtering til nyheder og startopstilling på en app direkte i fansenes lommer.

”Vi øger loyaliteten ved at gøre fan-oplevelsen bedre. Vi fjerner en masse bøvl, så det simpelthen bliver nemmere at få en billet eller tage en ven med gennem adgangskontrollen – og vi gør det nemt at interagere med klubben. Alt sammen i en ensartet og genkendelig løsning uanset om man er på nettet, på mobilen eller på stadion,” siger Jakob Norgaard Mortensen, CEO og partner i Venue Manager.

Administration og fan-service

Venue Manager er en digital assistent for sportsklubber, som gennem digitalisering hjælper dem med at drive en mere strømlinet forretning. I praksis samler og håndterer platformen hele den kundevendte forretning ét sted; salg af billetter og kort, adgangskontrol, kasseapparater, mobil-app samt dataindsamling og integration.

Med 95 sportsklubber fordel på fire lande har virksomheden allerede vist, at de kan øge sponsorindtægterne og samtidig giver besparelser på driften ved at gøre den skalerbar. Samtidig åbner digitaliseringen døren til nye fanrelationer.

”Vi bevæger os længere og længere ind mod kampen. Først ved at bygge adgangskontrol og kasseløsning, og senest med vores fan-app. På den måde bliver det nemt og billigt for klubben at få en meget tæt interaktion med fansene – det skaber en større nærhed,” siger Jakob Norgaard Mortensen og tilføjer, at den nyeste version af fan-appen netop er lanceret til blandt andet Superliga-klubben AGF.

Nye, digitale forretningsmodeller

Digitalisering af sportsklubber skaber bedre oplevelser for klubbens fans. Blandt andet ved at tilføje nye, digitale forretningsmodeller til oplevelsen.

”Fordi vi digitaliserer alle ledene, kan vi lave nogle digitale kampagner for klubbens fans – fx hvis man kommer 30 min får kampstart får man den første øl gratis, eller man kan give de loyale tilhængere halv pris på næste billet, når de har spist hotdogs for 1000 kroner,” fortæller Jakob Norgaard Mortensen.

En anden og mere radikal ny model, som Venue Manager har introduceret som et supplement til årskortene, er sport på abonnement:

”I stedet for at købe årskort, så tegner man abonnement ligesom på Netflix, så man har ret til et sæde, der kan claimes til alle kampe. Altså et lille abonnement, der giver ret til forskellige ting – og det er allerede ved at blive ret udbredt,” siger Jakob Norgaard Mortensen.


Fakta: Venue Manager

  • Venue Manager hjælper professionelle sportsklubber med at samle og håndtere hele den kundevendte forretning på én platform – billetsalg, sæsonkort, adgangskontrol, kasseapparat, mobilapp, dataindsamling og integrationer.
  • Sportskunderne tæller blandt andet hele Isligaen, Superligaklubben AGF, Aalborg Håndbold samt en række udenlandske klubber indenfor blandt andet ridesport og basketball.
  • Venue Manager hjælper desuden også events og attraktioner, hvor kundelisten blandt andet tæller Smukfest, Fårup Sommerland og Universe Science Park.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY