You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Visualisering af Startup-området på Electronics of Tomorrow messen

Ny elektronikmesse binder startups og corporates sammen

@sebastian

For at sikre sig, at de bedste startups deltager, tilbyder den nye elektronikmesse Electronics of Tomorrow et all-inclusive standkoncept til iværksættere og en pitchkonkurrence, hvor hovedpræmien er 50.000 kroner.

Elektronik og teknologi er ikke længere særskilte brancher. Digitaliseringen er nemlig kravlet ind hos alt fra børsmæglere til automekanikere. Derfor har Danmark fået en ny elektronikmesse: EOT – Electronics of Tomorrow. Her skal startups og corporates møde hinanden på tværs af brancher for at netværke om vækst, udvikling og innovation.

På EOT vil der være over 100 etablerede udstillere, 40 konferencer med speakere fra ind- og udland og ikke mindste de 25 bedste startups fra Skandinavien, som får særlig opmærksomhed på messen.

Messen har åbnet for ansøgning til det attraktive startupkoncept. Blandt alle ansøgerne udvælges de 25 bedste i samarbejde med ingeniørforeningen IDA.

En særlig indsats for startups

Når messen til efteråret får premiere i MCH Messecenter Herning, bliver der et særskilt område for startups. Skandinaviske startups kan ansøge om en af de 25 pladser i området, som for 1000 kroner giver tre dages standplads på EOT og adgang til en mentorordning med fagfolk fra branchen.

“Målet er at hjælpe iværksættere og udviklere på vej, da de har en vigtig rolle for den fremtidige innovation i elektronikbranchen. Vi vil gerne være med til at koble startups med den mere etablerede del af branchen og på den måde være med til at sikre, at den skandinaviske elektronikbranche også fremadrettet er med til at sætte sit præg på fremtidens teknologi,” siger Mona Jakobsen, projektchef i MCH Messecenter Herning.

De 25 startups får samtidig mulighed for deltage i en pitchkonkurrence, hvor de på fem minutter skal overbevise et dommerpanel bestående af prominente folk fra startupbranchen om, at de er det bedste startup. Ud over æren premieres det bedste #EOTstartup med en check på 50.000 kroner.

Bredt fokus på startups

Iværksætteriet spiller også en rolle i konferenceprogrammet under sporet “Startups & Funding”. Her vil blandt andet Jesper Buch, grundlægger af Just Eat og investor i DR1-programmet Løvens Hule, fortælle om vejen til succes. Et fokus der glæder Morten Kreiberg Block fra elektronikproducenten Arrow Electronics:

“Det er vigtigt for branchen at bakke op om startups, for det er med til at give hele branchen et løft. Som regel afføder en god idé en anden eller en endnu bedre idé. Det driver vækst og innovation generelt for os som branche,” siger Morten Kreiberg Block, som ser frem til at møde iværksætterne ansigt til ansigt under messen – og forhåbentlig starte nogle gode partnerskaber.

Selve messen afholdes i MCH Messecenter Herning fra 31. oktober til 2. november 2017. Læs mere på www.eot.dk/startup.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY