Facebook, algoritme

Nyheder går tabt i Facebooks algoritme

Siden januar har amerikanske Chicago Tribune oplevet et markant fald i den reach nyhedsstationen opnår med sine Facebook-opslag. Det er på trods af, at organisationens Facebook-side oplever en tilgang i likes.

Når Facebook ændrer i sin algoritme, kan det få stor betydning for de virksomheder, der er afhængige af at poste opslag og nyheder på Facebook. Den seneste opdatering fandt sted i slutningen af januar og havde til formål at bekæmpe fake news, men skulle, ifølge Facebook selv, ikke have nogen mærkbar signifikans for de fleste sider.

Alligevel har nyhedsstationen Chicago Tribune oplevet en massiv nedgang i reach per post siden starten på det nye år, skriver Kurt Gessler, Deputy Editor for Digital news hos Chicago Tribune på Medium. Et emne, der også var oppe at vende sidste sommer hos Forbes, hvor SEO-ekspert rådgav journalister og folk inden for marketing til at sprede sin risiko så at sige, og lede efter andre kanaler at distribuere sit indhold på.

Ifølge Kurt Gessler oplever Chicago Tribune i øjeblikket det laveste antal succesfulde posts og det højeste antal af de mindst succesfulde posts gennem tiden. Det sker i en periode, hvor organisationen ikke har ændret strategi på nogen betydningsfuld måde og fanbasen på Facebook-siden er vokset. Og avisen forstår ikke, hvorfor en tredjedel af deres posts ikke kommer til syne på læsernes væg.

Drastisk fald uden grund

Chicago Tribune har analyseret sin data fra det seneste år. Her havde man så sent som december 2016 blot otte opslag med en reach på mindre end 10.000 med gennemsnitligt over 20 posts per dag. I januar 2017 var det antal vokset til 80. I februar var tallet oppe på 159 og endelig i marts lå tallet helt oppe på 242, hvilket, ifølge Chicago Tribune, er langt over noget dataset, man tidligere har set.

Samtidig oplevede Chicago Tribune en nedgang i antallet af artikler med reach på mellem 25.001 og 50.000 og over 50.000.

”Hvad betyder dette? I baseball-termer ramte vi langt færre doubles og missede én af tre fra pladen. Fire måneder tidligere missede vi kun 1 af 90,” skriver Kurt Gessler.

Og alt dette i en periode hvor organisationens Facebook-side oplevede solid tilvækst, hvilket de fleste logisk ville forbinde med en stigende reach.

Hold et vågent øje

Chicago Tribune er nok langt fra de eneste, der oplever samme problem. Hvad end man selv er klar over det eller ej.

Hos Chicago Tribune har man ikke været i stand til at finde svaret på den faldende reach. Strategien er stort set uændret. Frekvensen af posts er godt nok steget fra et gennemsnit på 20 til et gennemsnit på 24, men ligger under gennemsnittet sammenlignet med de 23 andre aviser, som Chicago Tribune har undersøgt. Her er der flere, der poster op mod 70 gange om dagen, mens Facebook selv anbefaler mellem 24 og 48 posts om dagen.

Kurt Gessler deler gladeligt ud af information i sit indlæg i sin søgen efter svar. Og han er ikke den eneste, der oplever ændringer. Også flere marketingsfolk oplever, at organisk reach på Facebook er blevet problematisk.

Alt i alt konkluderer Kurt Gessler, at ændringen må findes på Facebooks side af ligningen. Men Facebook lader ikke selv til at være klar over det. Så måske du burde tage et kig på Facebook-dataen fra den seneste tid og se, om din Facebook-side også er påvirket – eller overveje, om du nu virkelig får dine nyheder fra sociale medier.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY