Impact Growth er et nyt acceleratorprogram, som giver hundredevis af euros til de rette startups inden for fire områder.

Den europæiske accelerator Impact har skabt et acceleratorprogram, hvor startups kan møde internationale acceleratorer, virksomheder og globale brands.

28 startups kan modtage 100.000 euros, svarende til lidt over 700.000 kroner, hvis de deltager i det såkaldte Impact Growth, som er et nyt acceleratorprogram, skabt af Impact.  To af disse startups kan modtage op til 250.000 euros, hvilket svarer til lidt over 1,8 millioner kroner – og de bedste fire kan få en investering på op mod 1,5 millioner euros fra Kibo Ventures og Accelerace. Dét svarer til næsten 10 millioner kroner. Alle de udvalgte virksomheder skal ikke afgive procenter i virksomheden for at modtage investeringerne.

Rettet mod fire typer af virksomheder

Programmet er rettet mod virksomheder fra hele verden, så længe de er i vækstfasen og har et produkt på markedet. Derudover skal virksomhederne arbejde inden for Smart Infrastructure & Cities, Smart content, smart AgriFood og Smart Manufacturing.

De store firmaer, der vil agere mentorer inden for kategorierne er henholdvis Ferrovial Servicios, Docomo, Danone og Made.

Vil lede efter virksomheder med mest potientiale i Europa

Udover investeringerne vil startupvirksomhederne også deltage i et træningsprogram, hvor anerkendte entreprenører vil undervise dem i Madrid, København og Barcelona. Derudover vil deltagerne kunne networke med mentorer, grundlæggere af virksomheder og investorer, inden for både den digitale sektor – og inden for de fire smart-områder tidligere beskrevet.

“I det her nye stadie tager vi endnu skridt, både i typen af startups vi vil udvælge og typen af finansiering og acceleration, de vil have adgang til. Vi vil lede efter de fire virksomheder med det største potentiale i Europa for at omdanne dem til globale firmaer og give ny energi til sektorerne, som vil ændre vores samfund allermest i de kommende år,” siger Sebastian Muller som er er acceleration director hos Impact i en pressemeddelelse.

Firmaer har indtil den 9. Maj 2017 til at ansøge om, på Impacts hjemmeside at blive en del af programmet.