You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nyt initiativ hjælper nordiske startups ind på det britiske marked

@jakob

Canute Startup Program er et nyt initiativ, der skal hjælpe danske scale-ups ind på det britiske marked gennem et intensivt netværksforløb over tre dage. 

Canute Startup Program er et nyt initiativ, der skal hjælpe danske scale-ups ind på det britiske marked gennem et intensivt netværksforløb over tre dage. 

Med 66 millioner købestærke forbrugere og et pulserende startup-miljø, er det britiske marked særdeles tiltrækkende for håbefulde, nordiske iværksættere.

London har dog også ry blandt iværksættere for at være en stor mundfuld, hvor man hurtigt løber tør for tid og penge – især hvis man starter uden et netværk at trække på. Det vil det nye initiativ, Canute Start-up Program lave om på.

Haves: store ambitioner. Søges: et solidt netværk

Under et forløb på tre dage skal nordiske startups introduceres til relevante aktører i Londons økosystem som revisorer, advokater, rekrutteringsspecialister og investorer. Det første program løber fra mandag til onsdag i næste uge og en af virksomhederne, der deltager, er Blueprint Learning, der udbyder e-learningkurser til erhvervslivet. De har stor succes med kurser herhjemme på platforme som ADVOkurser og REVIkurser.

“I tech-virksomheder skal man have et internationalt perspektiv fra start. Canute-programmet en en oplagt chance for os til at opbygge et netværk i Storbritannien, der kan kick-starte vores skalering til det britiske marked,” udtaler CEO i Blueprint Learning Anders Breinholst om deres deltagelse i programmet.

Udover Blueprint Learning har også Cluedin, DrugStars, ServiceLovers, Intercompany Software, TakeoutGroup, Gaest.com, Crediwire og Capdesk tilmeldt sig forløbet. Alle er danske B2B tech-scale-ups, der har proof-of-business på hjemmemarkedet.

Råd fra iværksættere

Bag initiativet står Mia Grosen, som arbejder i Eksportrådet på Den Danske Ambassade i London. To gange har hun stået overfor at skulle skalere en dansk startup til det britiske marked som iværksætter.

Mia Grosen er stifter af CANUTE programmet og arbejder til dagligt på den danske ambassade i London

“Visionen med Canute Start-up Program er at give danske scale-ups en god start på det britiske marked. Vi er i Danmark blevet rigtig gode til at starte virksomheder, men sammenlignet med vores nabolande, er vi rigtig dårlige til at skalere internationalt,” siger Mia Grosen.

Serieiværksætter og investor Nicolaj Højer og Daniel Mariussen, tidligere stifter af TrunkBird og nu investeringsansvarlig hos Bumble Ventures, er begge med som medarrangører på dele af programmet.

“Det har været vigtigt for mig at involvere folk fra startup-miljøet, som kender situationen, som de her scale-up virksomheder står i – og som ved, hvad der skal til for at hjælpe dem videre. Programmet er lavet af iværksættere for iværksættere,” siger Mia Grosen.

Et venture marked med store muskler

I 2017 tiltrak startups og scaleups på det britiske marked mere end 20 milliarder kroner i venture investeringer. Det gør det britiske marked til det mest attraktive i Europa foran Paris og Berlin.

Virksomhederne, der deltager på Canute-programmet, kan også forvente at møde britiske venture fonde som Notion Ventures og Index Ventures, der vil gøre dem klogere på at rejse kapital i Storbritannien og give dem feedback på deres pitches.

Det første program foregår d. 2. til 4. juli og er målrettet startups inden for b2b-tech. Det andet program foregår i november 2018 og fokuserer på innovative startups fra Danmark, Norge og Sverige inden for sundhedssektoren.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY