You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nyt laboratorium vil styrke dansk robotteknologi til rummet

@Erik

Teknologisk Institut står bag det nye robotlaboratorie, Space Robotics Lab, der skal gøre det nemmere for danske startups at udvikle robotløsninger til fremtidens rummissioner.

Teknologisk Institut står bag det nye robotlaboratorie, Space Robotics Lab, der skal gøre det nemmere for danske startups at udvikle robotløsninger til fremtidens rummissioner.

Robuste robotarme og støvsikrede, selvkørende køretøjer. Robotter til rummet kræver noget særligt for at kunne udføre deres opgave.

Derfor søsætter Teknologisk Institut nu et nyt robotlaboratorium i Odense, Space Robotics Lab, som skal styrke dansk teknologiudvikling på rumområdet.

“Udforskning af rummet har for alvor taget fart i de seneste år. Danske rumvirksomheder oplever i den forbindelse større efterspørgsel, og vi ønsker at understøtte udviklingen ved at kunne tilbyde rådgivning og test af robotteknologi og materialer – og på den måde give dansk robotteknologi de bedste kort på hånden til fremtidens rummissioner,” siger Henrik Jacobsen, som er centerchef fra Teknologisk Institut.

Det nye robotlaboratorie skal ses i lyset af, at flere og flere virksomheder uden for rumfartsindustrien nyder godt af den stigende interesse i rummet.

“Robotteknologi til rummet kræver høj præcision og ekstrem robusthed. Udvikling af det vil også kunne komme jordnære virksomheder til gavn. Herudover skal robotter kunne reparere og i sidste ende også skille produkter ad til genbrug, da adgang til nye materialer er sparsomme, når du befinder dig så langt fra nærmeste pakkepostcentral. Og bedre udnyttelse af eksisterende materialer er i høj grad en udfordring, som også skal løses her på Jorden som en del af den grønne omstilling,” siger projektchef Kristian Skaarup fra Teknologisk Institut.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY