En ny platform for private investeringer, Funderbeam, skal lukke hullet i finansieringsmarkedet, der forhindrer flere nye virksomheder i at skalere. Fitnech-startuppet Lendino tager sin egen medicin og vil rejse penge på platformen som de første i Danmark. 

Investeringer i startups på er en mangelvare. Det viste Iværksætterpanelet tilbage i 2017 og trods et øget fokus er det stadig et stort problem for mange startups. Mangel på investering kan medvirke til, at de unge virksomheder sætter uambitiøse vækstmål eller slår fejl og må lukke. Det mærker man også hos Copenhagen Fintech.

“Uden ambitiøse vækstplaner og en pose penge i ryggen er det svært at skalere,” siger Thomas Krogh, direktør for Copenhagen Fintech.

En undersøgelse foretaget af Copenhagen Fintech viser, at mangel på kapital og stærke partnerskaber er to af de største udfordringer, når startups skal gå skridtet videre og skalere deres forretning.

“Et sundt økosystem bærer præg af gode investeringsmuligheder og adgang til risikovillig kapital. I dag søger i omegnen af en tredjedel af vores medlemmer aktivt funding til deres startup,” siger Thomas Krogh.

Derfor har Copenhagen Fintech søsat et nyt samarbejde med markedspladsen for private investeringer, Funderbeam, om at give flere fintechs muligheden for at blive eksponeret gennem deres platform og benytte deres unikke løsning: aktiecrowdfunding.

Aktiecrowdfunding virker ved, at mange investorer puljer deres investeringer i ét firma. På den måde bliver det muligt for selv små investorer og privatpersoner at skyde penge i og blive medejere af virksomheder, de synes er spændende.

“Aktiecrowdfunding kan lukke finansieringshullet, da det både er effektivt og en mulighed for både at få tilført kapital og udvidet sit netværk af interessenter. Aktiecrowdfunding giver adgang for en bredere del af befolkningen til at investere i startups og det er især spændende at investorerne kan sælgde deres andele, hvis ikke de længere ønsker dem. Det tager en del af risikoen væk,” fortæller Thomas Krogh.

Crowdfunding-virksomhed tager sin egen medicin

Første virksomhed i Copenhagen Fintechs netværk, der rejser penge via Funderbeam, er virksomheden Lendino, der selv både driver crowdlending-platformen lendino.dk og tilbyder it-løsninger til crowdfunding under navnet Smallbrooks.

“Crowdfunding er en del af Lendinos DNA. Derfor giver det også mening for os at benytte Funderbeams løsning, når vi selv skal rejse penge,” siger Esben Bistrup Halvorsen, administrerende direktør for Lendino.

Lendino rejser penge med henblik på at skalere Smallbrooks-løsningen og sælge flere crowdfundingplatforme til organisationer i Danmark og udlandet.

“Jeg er enormt spændt på, at have Lendino som en af de første aktie-crowdfunding kampagner i Danmark. Fintech er et forholdsvist nyt begreb, og Lendino har været med helt fra starten. Derfor er det oplagt at Lendino er en af de første virksomheder der bruger vores platform, når vi lancerer i Danmark,” udtaler Mads Emil Dalsgaard, Marketingsdirektør i Funderbeam