You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nyt samarbejde skal skabe mere iværksætteri på Københavns Universitet

@sebastian

Startup-acceleratoren Accelerace og Københavns Universitet indgår tæt samarbejde. Det betyder, at alle studerende og forskere får adgang til højtkvalificeret hjælpe, når de vil skabe egen virksomhed.

Startup-acceleratoren Accelerace og Københavns Universitet indgår tæt samarbejde. Det betyder, at alle studerende og forskere får adgang til højtkvalificeret hjælpe, når de vil skabe egen virksomhed.

Københavns Universitet fik for nyligt en ny innovationsstrategi. Og nu offentliggøres den første frugt af den nye satsning på innovation: Universitetets 37.000 studerende og 5.000 forskere får nu direkte adgang til et af Europas mest erfarne iværksættermiljøer. Det sker når startup-acceleratoren, Accelerace, giver alle KU’s studerende og forskere adgang til undervisningsmateriale, workshops og mentorer, som normalt er forbeholdt etablerede virksomheder

”Vi har nogle af verdens stærkeste forskningsmiljøer og en masse unge talenter, der brænder for at løse verdens udfordringer. Nu får de adgang til den førende viden og undervisning i, hvordan man skaber en succesfuld virksomhed. Vores ambition er, at København Universitet i de kommende år udvikler sig til et af de bedste universiteter målt både på forskning, uddannelse og innovation,” siger David Dreyer Lassen, prorektor for forskning og innovation.

Målet er, at flere af KU’ s forskere og studerende bliver i stand til at skabe nye virksomheder baseret på universitetets viden, og at undervisning i iværksætteri bliver en integreret del af universitetets tilbud.

Forbindelse til startup-eksperter

Det er iværksættermiljøet Symbion, der oprindeligt etablerede Accelerace i 2008. Siden da har 900 startups været igennem Acceleraces programmer. Og de ser et stort potentiale for at skabe flere vækstvirksomheder med udspring fra København Universitet:

”Accelerace står på skuldrene af de mere end 900 startups, vi har hjulpet igennem de tidlige stadier. Viden er blevet bygget ovenpå viden for hver virksomhed, og det er det, vi bidrager med, både til de virksomheder vi investerer i, og nu også til studerende og forskere på KU,” siger Peter Torstensen, CEO for Accelerace & Symbion

Viden og mentornetværk

Konkret tilbyder Københavns Universitet fremover alle studerende og forskere adgang til viden med udgangspunkt i værktøjer og materiale fra Accelerace på en digital platform. Teams med en god ide kan også få adgang til Acceleraces mentornetværk. Aktiviteterne foregår i universitetets nye innovationscenter, KU Lighthouse, som også er åbent for virksomheder, investorer og eksperter.

”Københavns Universitet er sat i verden for at bedrive forskning, uddannelse og innovation. Det er derfor også vores ambition, at være et åbent universitet, der interagerer med omverden, så vores viden gør mest mulig gavn i samfundet. Det er naturligt, at vi som et internationalt førende universitet tilbyder vores forskere og studerende gode muligheder, hvis de ønsker at starte en virksomhed,” understreger David Dreyer Lassen, prorektor for forskning og innovation.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY