Upchannel vil med sin SaaS-løsning hjælpe B2B-virksomheder i gang med at sælge på nettet.

Nyt startup vil hjælpe B2B-virksomheder i gang med e-handel

@sebastian

Mens store dele af danskernes indkøb er flyttet over på nettet, halter det efter når virksomhederne handler med hinanden. Et nyt aarhusiansk startup har lavet en platform, der skal hjælpe B2B-handlen ind på nettet.

Mens danskerne i 2016 købte 32 procent af sine varer på nettet, er det kun 10 procent af danske virksomheders produkter der sælges via e-handel, når det gælder B2B. Det viser en analyse fra DI.

Det tyder dog på, at de danske B2B-virksomheder gør klogt i at få gang i nethandlen. Analysen viser nemlig også, at 80 procent af indkøberne researcher på nettet inden de køber ind – og halvdelen vil gerne købe varen de finder i samme ombæring. Og det har aarhusianske Upchannel.eu sat sig for at hjælpe med dem med.

”Det er ikke mange af B2B virksomhederne, der er kommet i gang med e-commerce, selv om fakta viser, at B2B indkøberne foretrækker at købe online. Det vi kan se er, at B2B markedet nok er 10-15 år bagud i forhold til B2C-markedet. Og det er jo lidt sjovt, for det er dobbelt så stort i volumen som B2C – men det er måske ikke helt så sexet,” siger Birthe Udsen, CEO og Founder af Upchannel.eu.

Upchannels løsning er en SaaS-platform, som dels kan hjælpe B2B virksomheder med at få gang i en onlinebutik, der sælger direkte til kunderne, dels kan samle og videreformidle virksomhedens data til samarbejdspartnere.

Større kompleksitet har stået i vejen

Når B2B-virksomheder ikke i lige så høj grad som almindelige butikker er kommet online, skyldes det nok, at der er en større kompleksitet i opgaven.

I B2B-handel er der blandt andet behov for flere tekniske data, oftest mange flere varer, forskellige priser til forskellige kunder og data-feed til partnere og it-systemer. Men alle de elementer samler Upchannel i sin løsning, og det bliver snart helt obligatorisk for B2B-virksomhederne, mener Birthe Udsen.

”Mange virksomheder har ikke deres data samlet, så det nemt kan overføres digitalt til for eksempel de grossister som virksomheden handler med, direkte kunder eller markedspladser. Det er ved at være ’permission to play’ og vi ser allerede grossister advare sine leverandører om, at de ikke kan fortsætte samarbejdet, hvis de ikke kan levere denne data,” siger Birthe Udsen.

Læs også: Fintech-selskabet ViaBill får tilført 300 millioner kroner

Via Upchannels managementsystemet kan virksomheden sende data til andre platforme og markedspladser, og samtidig indgår Upchannel strategiske partnerskaber med online salgsplatforme, som betyder, at virksomhederne har mulighed for at nå direkte ud til nye slutkunder.

I øjeblikket er eBay integreret og fra 2018 regner de også med at have et samarbejde med en spiller på det kinesiske marked.

Åbner nye forretningsmuligheder

Birthe Udsen mener, at det store skifte til e-handel indenfor B2B giver især de små og mellemstore virksomheder en klar fordel, for nu er det muligt langt hurtigere og langt billigere end tidligere at nå ud til eksisterende og nye kunder. Ikke mindst, når det gælder international ekspansion.

”Det jo en enorm mulighed for især SMV’erne at sælge digitalt. I øjeblikket oplever vi en kraftig opbrydning af værdikæderne, og salget sker i langt højere grad direkte fra brand eller producent direkte til slutbruger. Enten direkte via webshop eller via online markedspladser. Et godt eksempel er Danish Crown, som har indgået et partnerskab med online-markedspladsen Alibaba’s fødevareplatform Tmall om at sælge direkte til de kinesiske forbrugere,” siger Birthe Udsen.

Læs også: Danske webbutikker i samlet front mod Amazon

Den transformation, vi ser i øjetblikket, vil især gøre det nemmere for de små og mellemstore virksomheder at komme med på trenden, mener hun.

”De helt store virksomheder har selv ressourcerne til at gå direkte og udvikle digitale platforme til deres data og transaktioner. Men for de små og mellemstore virksomheder er det ofte en uoverskuelig opgave. Det er den opgave Upchannel løser – vi er simpelthen sat i verden for at gøre det nemt og ukompliceret for B2B virksomheder at e-handle også internationalt”.

Platformen gik online i juni i og har allerede kunder i blandt andet Danmark, England og Singapore.

Et screenshot inde fra Upchannel Management

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY