You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Odense-startup har bootstrappet sig ind i sundhedssektoren med unik VR-løsning

Foto: VR Trainer

Flere sundhedsuddannelser har implementeret VR Trainers virtuelle træningsbane, hvor studerende kan øve risikofrit

Flere sundhedsuddannelser har implementeret VR Trainers virtuelle træningsbane, hvor studerende kan øve risikofrit

VR Trainer har de sidste fem år arbejdet sig ind i sundhedsektoren, hvor flere uddannelser nu bruger deres ‘virtuelle træningsbane’ til at øve kliniske procedurer, og Odense-startuppet har gjort det uden kapital udefra. 

Nu er det blevet til 70 kliniske procedurer, og deres VR-løsning findes både hos Odense Universitetshospital (OUH) og UCL University College.

Her bruger sygeplejersker, SOSU’er og medicinstuderende VR-udstyret til at øve procedurer som kateteranlæggelse og insulingivning – en løsning, som de af erfaring og i samarbejde med førnævnte institutioner har sat sammen på en helt bestemt måde. 

“Det er vigtigt, at der ikke er nogle tekniske barrierer, og at det gøres så nemt som muligt. Derfor har vi lavet den mobile løsning, hvor VR-udstyret pakkes i en kuffert med en tablet, der er klar på forhånd. Mobiliteten har vi også erfaret er vigtig, da det er nemmere at gå fra en vagtplan i en halv time, end det er at skulle være væk en hel dag,” fortæller medstifter af VR Trainer, Christian Nørrelund og fortsætter omkring samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne.  

“Vores produkter bærer præg af, at det er en skræddersyet løsning, fordi vi har den erfaring, vi kan tage med ind i det fra vores konsulentvirksomhed. I forhold til sundhedsfaglig viden, så fik vi fagpersoner fra OUH og UCL med, så vi fik kompetencerne, der passer til produktet. Alt indhold er lavet i samarbejde med fagpersoner. Der er god respekt for hinandens fagområder.“

6-dages uger

VR Trainer er et datterselskab til IT-konsulentvirksomheden Wacky Studio, som de to medstiftere Christian Nørrelund og Thomas Nørgaard ligeledes står bag. 

På denne måde har de formået at bootstrappe sig igennem de fem års udvikling af VR Trainer, hvor de også inden var forberedt på, at det ville være et hårdt, langt stræk, men de blev alligevel overraskede. 

“Er der et par gode konsulentprojekter, så kører vi lidt ekstra på det i en periode, og så må man generelt bare køre nogle flere timer og tage nogle 6-dages arbejdsuger i perioder,” siger Christian Nørrelund og fortsætter. 

“Vi var forberedte på, at det ville være et langt stræk. Alligevel må vi nu erkende, at det er svært at komme ind i sundhedssektoren, da markedet for VR også har skulle modnes, så det har taget længere tid end forventet, at få det hele op at køre.”

Til trods for, at det har taget længere tid end forventet, så har man i Odense-virksomheden nu indset, at det har været for det bedste ikke at have taget investorer med ombord. 

“Konklusionen er nok, at det har vist sig at være godt for os at køre uden investorer. Hvis man tager investorer ind, så har man nogle krav at forholde sig til og det kan være svært at imødekomme, når det tager så lang tid at slå igennem. Fordi sundhedssektoren er som den er, så er det begrænset, hvor meget mere vi kunne have gjort med yderligere kapital fra investorer,” forklarer Christian Nørrelund. 

For få til at løse alle problemer

Selvom de hos VR trainer er kommet langt i deres arbejde i sundhedssektoren, så kunne man godt tænke sig noget selskab fra andre iværksættere, der ønsker at være en del af denne branche. 

“Jeg tror, at vi er verdensmestre til at innovere i sundhedssektoren, men man er ikke god til at sætte det i drift. Jeg savner, at sundhedssektoren gør sig mere attraktive for private virksomheder og flere kommer med ombord, da der er mange problemer at løse,” siger Christian Nørrelund. 

Medstifteren er dog tilfreds med, hvor langt de er kommet med VR Trainer og ser derfor også lyst på fremtiden. 

“Vi har nogle spændende dialoger, og det er de rigtige, der kommer til os nu. Vi har fået den erfaring, vi gerne vil have, og er generelt blevet klogere på, hvordan vi skal sælge vores løsning ind,” afslutter Christian Nørrelund og fortæller videre, at de er på vej til at udvide deres VR-løsning til andre grupper.

Find andre nyheder fra startup-økosystemet i Odense lige her.

UGENS STARTUP: