You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ombejlet AI-startup lander dobbelt så stor investering som planlagt

@sebastian

Med en AI-baseret løsning og de første kunder over hele kloden har focalx landet en millioninvestering, der blev dobbelt så stor som forventet.

Med en AI-baseret løsning og de første kunder over hele kloden har focalx landet en millioninvestering, der blev dobbelt så stor som forventet.

Det kan ødelægge hele ferien, hvis du efter at have forladt biludlejningen opdager en bule på lejebilen. Var den der allerede da du tog afsted, hvem får nu skylden, og følger der en stor ekstraregning med, når bilen skal afleveres?

Det københavnske startup focalx takler problemer med en digital løsning, der ved hjælp af billedgenkendelse automatisk opdager skader på bilen, så det er nemt at dokumentere bilens tilstand og placere ansvar for skader.

Læs også: FocalX vil sikre objektive bilinspektioner med kunstig intelligens

Med teknologien og de første kunder godt på plads gik virksomheden sidste sommer i gang med at rejse kapital, og det gik bedre end forventet.

”Vi tog investorer ombord i sommer, og så opstod der en mulighed for at få en større runde – og det synes vi, var en god ide. Derfor er vi også endt med at rejse næsten dobbelt så meget, som vi egentlig havde tænkt os at gøre – og det viser jo, noget interesse i markedet,” fortæller Isabella Agdestein, co-founder og CEO i focalx.

Runden blev næsten dobbelt så stort som planlagt, men stifteren understrejer, at det i lige så høj grad handler om de kompetencer, de har fået med. De nye investorer tæller Christian Brink Frederiksen (founder, Leapwork), Daniel Birkholm (founder, Talenthub), Thomas Jørgensen (COO, Nanonord), Pia Glavind (bestyrelsesmedlem), Cows Capital med Jens Alminde i spidsen og Mia Grosen (founder, Canute). Desuden valgte virksomhedens eksisterende investorer også at forøge deres investering,

”Vi er virkelig begejstrede for de investorer, vi har fået med ombord. De tilføjer værdifuld ekspertise og bidrager med alt fra brancheindsigt til vejledning og mentorering baseret på deres egne successfulde virksomhedsrejser,” siger Isabella Agdestein.

På vej ud i verden

Både udlejningsindustrien, delebilsbranchen, bilproducenter og andre spillere i bilbranchen kan få glæde af løsningen fra focalx. Selvom virksomheden er ung, har den allerede kunder over hele kloden.

”Alt fra Sydamerika til Mellemøsten til flere forskellige steder i Europa, hvor vi arbejder med nogle af de største spillere i bilbranchen. Så vi er lykkedes meget godt med at indtage nogle nye markeder,” siger Isabella Agdestein og forsætter:

Læs også: Corporates og startups bliver i stigende grad viklet sammen på vejen til innovation

”Investeringen skal bruges til produktudvikling og mere innovation; vi har bygget alt teknologien selv, og det er en meget tech-tung løsning, vi tilbyder. Og så skal vi selvfølgelig fortsætte med at servicere nye kunder forskellige steder i verden.”

Vækstforventningerne er store, og derfor begynder focalx også allerede nu at geare op med den første VC-investering.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY