You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Opråb fra Startup Central-grundlægger: Iværksætterdrømmen skal ikke dø i banken

Foto: JumpStory.
@Anders Fogh
Det er ikke nemt at få lov til at bidrage til samfundet og tjene penge. Gang på gang får man bank af bankerne – lad ikke bureaukratiet stoppe din drøm, skriver Anders Fogh i dette TechCommunity-indlæg.

 Anders Fogh, CEO og founder af Startup Central, stedet som skaber fremtidens succesfulde iværksættere. Jeg brænder for iværksætteri og håber på, at jeg kan gøre en forskel for din iværksætterrejse.


Selvom vi ser flere og flere tage springet og jage den danske succesdrøm, dør flere spirende iværksættere og selvstændige ved dørmanden, som banker dem – nemlig banken!

Jeg tør ikke spå om, hvor mange iværksættere der er sprunget fra, fordi banken ikke vil give dem en erhvervskonto. Hvorfor skal det være så besværligt?

Efter mit første opråb herom, har erhvervsminister Simon Kollerup (S) været ude og sige, at vi ser et lovforslag i efteråret. EFTERÅRET?! Jeg ved ikke, om det her er en nyhed, men coronapandemien fylder ikke i Danmark på samme måde som tidligere, så hvis vi skal nyde, at virksomheder kan se deres kunder vælte ind i butikkerne, så kan vi da ikke vente. Simon, vi skal have gjort det nemt for de selvstændige at få en bankkonto og dertilhørende kort.

Bankerne mangler fairness

Vi er et land, som accepterer meget, men vi skal ikke acceptere bankernes ukontrollerede jagt på profit uden en form for fairness eller struktur for forbrugeren. Måske burde vi kalde forbrugerombudsmanden ind til at kigge på dette? Flere iværksættere har gyldne idéer, men kan ikke realisere dem, fordi de ikke kan få en erhvervskonto. I dette øjeblik venter flere på at få godkendelse til en erhvervskonto. Bare det at få et svar fra bankerne kan tage uger.

Systemet for erhvervskonto er blevet mere og mere ustruktureret. Det er som om, at bankerne ikke vil have fremtidens store erhvervskunder. Erhvervskunderne lægger ellers penge i banken, så det er ikke helt logisk, at de undgår dem.

Priserne er forskellige, udbuddet af løsninger man får, varierer, og svartiden på en afvisning eller en godkendelse kan svinge fra flere uger. Når man så endelig er godkendt, så går der yderligere tid før konto og kort kommer. Alle banker bliver her skåret over én kam, men fælles for alle er, at det skal gå hurtigere og være nemmere.

Iværksætterne arbejder videre

Intet kan stoppe skabertrangen. Flere selvstændige har ventet med at starte virksomhed på grund af pandemien, men nu kommer der en bølge af nye virksomheder med skarpe forretningsplaner og budgetter.

Bureaukrati vil og kan ikke stoppe iværksættere og selvstændige selvom første bekendtskab med dem, som skal passe på vores penge, gerne skulle være med glæde samt positiv indstilling.

Vi stopper ikke med at sikre bedre vilkår i Iværksætterdanmark – for vi er et land med vækst og uanede mængder potentiale.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY