You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

”Orden i penalhuset” baner vejen for store drømme og international vækst

@Redaktionen

Ild i øjnene og hurtige forandringer resonerer mere med de fleste iværksættere end ”orden i penalhuset”. Men begge dele er vigtige, hvis man vil bygge en international vækstsucces.

Ild i øjnene og hurtige forandringer resonerer mere med de fleste iværksættere end ”orden i penalhuset”. Men begge dele er vigtige, hvis man vil bygge en international vækstsucces.

Forretningen skal være stor og global. Den skal gøre en forskel for en masse mennesker. Og går bølgerne rigtig højt, skal den ruske op i nogle gamle brancher undervejs.

Nogenlunde sådan lyder startup-drømmen for mange iværksættere. Og den vækstfokuserede ild brænder nogle gange så voldsomt, at mere fornuftsdrevne opgaver, som at få et samarbejde op at stå med en revisor og en rådgiver, kan blive glemt i farten. Og det er en skam, hvis man spørger Mads Juul Hansen, der er Partner og statsautoriseret revisor i Startup & Growth-afdelingen hos rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO. For det er de hurtigtvoksende startups med store ambitioner, som kan få allermest gavn af den rigtige rådgivning.

”Når man driver digitale forretninger på tværs af landegrænser og har ejerstrukturer med flere ejere og investorer, så bliver det bare mere komplekst. Når ambitionen er at opnå stor succes, følger der en kompleksitet med, som man er nødt til at forholde sig til,” siger Mads Juul Hansen.

Samtidig er han meget bevidst om, at vækstiveren ikke må blive bremset af regelrytteri, lange behandlingstider og store konsulentregninger.

”Du kan jo dræbe ethvert startup med et compliance-helvede. Vi tager det derfor altid i nogle bidder og er pragmatiske. Vi ved, at tid er en knap faktor, så vores fornemmeste opgave er at tage så lidt som muligt af beslutningstagernes tid, så de kan koncentrere sig om at bygge virksomheden,” siger Mads Juul Hansen.

Startup-rådgivere med globalt udsyn

Med mere end 1.700 medarbejdere i Danmark og 115.000 på verdensplan er BDO en stor, global virksomhed. Alligevel er man særligt godt rustet til at forstå og rådgive vækstvirksomheder, mener Mads Juul Hansen.

”Hos BDO har vi en lang erfaring med startup- og vækstvirksomheder, som undergår en hurtig vækst, og vi kender til de problemstillinger, som virksomhederne møder undervejs på deres rejser,” fortæller han.

Foruden den store erfaring, har BDO også adgang til specialviden i markeder over hele verden, når vækstvirksomhederne får brug for det.

”Vi supporterer tit tech-virksomheder, som er born global fra starten, og med vores eget internationale perspektiv kan vi med god komfort sikre, at ekspansion ud over landegrænserne foregår på den bedste måde,” siger Mads Juul Hansen og tilføjer:

”Vi kan håndtere virksomhederne fra de er en ung startup til et modent scaleup og har stor erfaring i exitprocessen. Vi har musklerne og kompetencer til at supportere dem hele vejen på rejsen.”

Planlægning er forudsætningen for vækst

BDO hjælper med at skabe orden i penalhuset, så fundamentet er klar til den store vækstrejse. Men meget lidt af den orden handler, ifølge Mads Juul Hansen, om momsbilag og årsregnskaber. Aspekter som license to operate, finansiering og medarbejderaktier samt skat på en ydelse i nye markeder er langt vigtigere. Og det er alt sammen en del af planlægningen, som er nødvendig for at indfri de store vækstmål.

”Vi taler meget om den fremtidige rejse, og hvordan vi kommer derhen på en hensigtsmæssig måde. Et scaleup er måske kun 20 medarbejdere lige nu, men hvis de skal være 100 medarbejdere om tre år, så kræver det, at de tager de rigtige beslutninger allerede nu,” forklarer Mads Juul Hansen.

En hurtig opstart, hvor tingene ændrer sig fra dag til dag, passer nødvendigvis ikke særlig godt med en fast køreplan. Derfor handler det også om langsigtede overvejelser og at lægge en strategi for, hvordan vækstrejsen udfolder sig – uanset om målet er at blive en sund virksomhed med 25 medarbejdere eller en Global Unicorn.

”Vi snakker om, hvad drømmen er for virksomheden og dens stiftere. Det vigtige er at få stillet spørgsmålene og få gjort sig nogle overvejelser. For det er helt sikkert, at vejen til målet aldrig bliver, som man havde troet. Men har man et billede af vejen, er det nemmere at navigere, når den snor sig lidt. Og der kan vi være med til at få vejen snævret lidt ind, udfordre nogle beslutninger og få dem til at reflektere over beslutningerne på det rigtige tidspunkt,” siger Mads Juul Hansen.


Om: BDO Startup & Growth

  • BDO Startup & Growth har til formål at hjælpe startup & scaleup-virksomheder godt i gang og sikre, at de har de bedste forudsætninger for at vækste til en sund og succesfuld forretning, der i fremtiden vil stå stærkt på det danske – og potentielt internationale – marked.
  • BDO Startup & Growth inspirerer iværksættere og selvstændige gennem viden og arrangementer – hvad enten det er i opstart-, drift- eller exitfasen.
  • Find mere info og få den første rådgivningstime gratis på https://www.bdo.dk/da-dk/brancher/startup-and-growth

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY