You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

På tærsklen til produktion: Mød 15 lovende startups her

@Adam

Innovative medico-startups, grønne alternative materialer, nummerplader til droner. Mød femten startups, der lige om lidt går i produktion med deres hardware-løsninger.

Innovative medico-startups, grønne alternative materialer, nummerplader til droner. Mød femten startups, der lige om lidt går i produktion med deres hardware-løsninger.

15 startups har bundet skoene og står klar ved startlinjen, parate til at tage springet ind i vidt forskellige brancher. Iværksætterne har forberedt sig grundigt og står klar til at sætte deres præg på alt fra teknologi og sundhed til bæredygtighed.

De er alle en del af fællesskabet hos Future Manufacturers-programmet, som MADE, Dansk Industri Produktion og Industriens Fond står bag. Det er et accelerator-indsats for startups med dansk CVR-nummer.

“Det er ligegyldigt, om ens produkt er helt simpelt eller super kompliceret, så har vi alle en masse af de samme spørgsmål. Det har været super godt at tale med andre i samme situation og blive en del af det her fællesskab,” siger Anton Møller, medstifter af Stan Solution, som er en af de 15 startups, du kan møde nedenunder.

Mød de lovende startups her

1. Rumett vil producere gipsplader med en ny materiale komposition, som består af genbrugsmateriale. Deres produkter kræver op til 30% færre materialer og vejer 19% mindre end standarden, hvilket reducerer transportemissioner og miljøpåvirkning.

2. Perma Padel vil lave en bæredygtig produktion af ketchere til padel, en sport der har indtaget Danmark med storm. Deres filosofi består af konstant eksperimentering, læring og forbedring for at tackle udfordringer med klimavenlig produktion.

3. PARAL vil optimere overvågningen og plejen af kroniske hjertepatienter ved at levere detaljerede og langsigtede indsigter i patienternes biometriske data. Det skal gøres gennem udviklingen af deres produkt, ‘The Link,’ en brugervenlig ‘Med-Tech wearable’, som forenkler brugerinteraktionen med sit genkendelige design og opretholder klinisk nøjagtighed med 12-leads EKG og supplerende sensorer. Danmark står over for en betydelig udfordring med over 500.000 kroniske hjertepatienter, der gennemsnitligt har 16 gange flere sundhedsbesøg per kvartal sammenlignet med almindelige patienter.

4. Nuterials udvikler en innovativ proces til at omdanne valnøddeskaller, som et restprodukt, til holdbare og attraktive emballageløsninger. Processen involverer formning af valnøddeskallerne til forskellige emballageformater, mens deres naturlige æstetiske appel bevares.

5. AirPlate har lavet en remote ID-teknologi for sikker integration af droner med bemandet luftfart. De forsøger at fremme sikker og ansvarlig brug af droner.

6. LiveEquipe er en del af SDU Startup Station på Syddansk Universitet. De har udviklet en sadel med ny teknologi, som skal hjælpe med at skabe bedre balance mellem hest og rytter. Sadlen indsamler data der kan give rytteren biofeedback.

7. Eseba har innoveret sig frem til en ny bioteknologi, som omdanner brugt tekstilmateriale til ny bæredygtig materiale som de har navngivet Lixo.

8. Naturpladen laver regenerative akustikplader, som er groet af upcyclede platerestfibre og bio- og mikroorganismen mycelium.


9. Nervapax er en MedTech startup, som forsøger at udvikle en kur mod Hortons hovedpine/Klyngehovedpine.

10. Nitrovolt har en patentansøgt skalerbar proces til litium-medieret ammoniaksyntese. Det endelige system vil kun kræve luft, vand og grøn elektricitet for at syntetisere bæredygtig og decentral ammoniak direkte på brugsstedet. Containerenheder kan placeres på en gård, i et drivhus eller på et anlæg og derfra producere den nødvendige ammoniak efter behov.

11. PERFI Technologies specialiserer sig i en banebrydende 3D-printteknologi kaldet Tomografisk Volumetrisk Fotopolymerisation (TVP). Den innovative metode fremskynder produktionen af personligt tilpassede ørepropper og reducerer produktionstiden fra uger til minutter.

12. Insutex specialiserer sig i at omdanne tekstilaffald til isoleringsmåtter. De adresserer behovet for en cirkulær økonomi. Isoleringsmåtterne har et lavt CO2-aftryk.

13. Stan Solutions har opfundet et feedback system til at forbedre ergonomien på kontoret. En lille rød mand, som falder sammen, når man har siddet ned for længe.

14. NeoCare Nordic udvikler innovative produkter til neonatalafdelinger. Det er hospitalsafdelinger der er kvalificeret til at behandle de ekstremt for tidligtfødte børn og børn med særlige komplikationer. Virksomhedens løsninger er stadig fortrolige på grund af immaterielle rettigheder (IP).

15. Kasparium specialiserer sig i at forenkle og skalere lagerautomatisering med modulære og løsninger. De er inspireret af en glidende puslespil-mekanisme, og de har udviklet et system, der er let at skalere. Deres tilgang gør lagerautomatisering til en plug-and-play oplevelse, hvilket reducerer kompleksiteten og omkostningerne ved implementering​.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY