Danske Peakon, der har udviklet en platform til måling af medarbejderes engagement, har på bare tre år opbygget en kundeportefølje af store internationale virksomheder. Og der er gode penge i virksomhedernes menneskelige ressourcer. Så gode at Balderton Capital nu investerer 130 millioner kroner i Peakon.

Peakon er i lang tid fløget under radaren. Udover investeringsnyheder har de ikke givet meget lyd fra sig, og de har bevidst nedprioriteret PR-disciplinen for istedet at fokusere på at skabe et stærkt team og en stærk intern organisation.

“Alle stifterne af Peakon er folk fra startup-miljøet. Som vi elsker, for alt hvad det er, men vi ved også, at hvis vi skal indfri vores egne ambitioner, skal vi fokusere på at skabe en kultur med de rigtige medarbejdere og en professionel salgsorganisation allerede i et tidligt stadie,” fortæller Kasper Hulthin.

Peakons SaaS platform giver ledere i store virksomheder håndgribelige muligheder for at skabe løbende konkrete forbedringer i medarbejderes daglige tilfredshed på jobbet og nedsætter personaleomsætningen ved at generere viden og indsigt via web og mobil.

Med andre ord har Peakon altså taget sin egen medicin.

Peakon går globalt

Peakon blev stiftet i Danmark i 2015 af Kasper Hulthin, Christian Holm, Phil Chambers og Dan Rogers stiftede Peakon i 2015 i Danmark. Firmaet opererer i dag fra kontorer i Danmark og London. Det seneste år har virksomheden øget omsætning med 600 procent. Med den nye investering på 130 millioner kroner fra Balderton Capital står Peakon nu endnu stærkere, når de skal indfri deres globale skaleringsambitioner.

“Vi vil gå fra at være det bedste HR-værktøj på det europæiske marked til at blive global markedsleder. Der er stor interesse fra USA og derfor åbner vi et salgskontor i New York, hvor vi skal have et salgsteam placeret,” siger Kasper Hulthin.

De globale vækstplaner betyder, at Peakon skal fordoble antallet af medarbejdere det kommende år og ansætte cirka 90 nye medarbejdere på deres eksisterende og nye kontorer, som – udover New York – også tæller Berlin og Auckland.

Om årsagen til Peakons succes siger Kasper Hulthin:

“Vi har været heldige med at finde en super god timing. Der er ikke sket meget udvikling på HR-markedet i lang tid, og de store virksomheder er hoppet med på vognen fordi vores produkt er komplet, datadrevet og brugervenligt,” siger Kasper Hulthin.

Men det er ikke kun tidspunkt og industri, der har været afgørende for opturen. Lige dele afmålte ambitioner og risikovillighed, har drevet dem frem ifølge bestyrelsesformand og serieiværksætter, Tommy Ahlers:

“Det handler i bund om at være ambitiøs som founder og det team man samler omkring sig. Men ikke over-ambitiøs. Vi har flere gange set, at foundere lykkedes med at sælge til en eller to store virksomheder. Men så går der drift i den. Og det kræver enormt benarbejde at lave gentagne salg den type virksomheder, som Peakon sælger til. Men Peakon har også taget nogle chancer og ansat erfarne salgsledere i et tidligt stadie,” siger Tommy Ahlers til TechSavvy Media.

Må ikke blive for test and learn

Det springer især én i øjnene at Peakon på kort tid har skabt en portefølje bestående af store internationale virksomheder på kort tid. Platformen har tiltrukket virksomhedskunder som Capgemini, BMW, Egmont og Mærsk Oil.

“Vi ser en trend, hvor store virksomheder efterspørger en bedre bruger- og produktoplevelse. De stiller store krav til data compliance, integrationer men også design og intuitivitet og brugervenlighed. Det åbner muligheder for nye løsninger og her taler Peakon virksomhedernes sprog. Så det er kombinationen af, at de bygger et fantastisk produkt og har indsigten i hvordan virksomheder vil bruge det,” siger Tommy Ahlers og fortsætter:

“Men startups skal også passe på at det ikke bliver for meget test and learn. Selvom startuppet er et ungt team skal de hurtigt blive professionelle og sikre i deres produkt.”

For Kasper Hulthin har det også handlet om at bygge et produkt, som de store virksomheder tør lægge deres tillid i hænderne på.

“Med vores erfaringer fra at bygge virksomheder har vi denne gang sørget for at skabe et team der kan håndtere store kunder, vi har hyret erfarne og dygtige mennesker ind til teamet i et tidligt stadie. Derudover har vi sørget for, at vores platform er compliant i alle facetter og det giver den type virksomheder ro i maven. Vi har gjort det kedelige rigtigt i et tidligt stadie,” siger Kasper Hulthin.