Peergrade lander investering fra danske og amerikanske investorer

@jakob

Det danske edtech-startup Peergrade har rejst en seed-runde på mere end 10 millioner kroner. Både danske og amerikanske investorer er med i runden, og den kombination er vigtig for startuppet, der har kontor i København men skal skalere i staterne.

Det danske edtech-startup Peergrade har rejst en seed-runde på mere end 10 millioner kroner. Både danske og amerikanske investorer er med i runden, og den kombination er vigtig for startuppet, der har kontor i København men skal skalere i staterne.

Folkene bag Peergrade har landet en investering på mere end 10 millioner kroner. Med i runden er de nordiske fonde Nordic Makers og de nye investorer i klassen byFounders samt en særdeles prominent international accelerator og venture fond; Y Combinator.

Peergrade er en gratis online platform, der skal gøre det lettere for lever i mellemskolen op til  studerende på universiteterne at give hinanden feedback.

Investeringen skal den løsning for alvor eksporteres ud over de danske grænser.

“Vi skal bruge pengene til vækst. Både på brugere og revenue – og hovedsageligt i udlandet. Investeringen giver os en solid runway og en mulighed for at sætte et team, der kan drifte virksomheden profitabelt på længere sigt. Men denne runde skal først og fremmest hjælpe os til at vokse hurtigere, end vi ellers ville. Vi skal hyre folk på kort sigt, og så skal vi bruge penge på at eksperimentere,” siger David Kofoed Wind, der er CEO og co-founder af Peergrade.

Blandt investorerne er også den unge, danske fond Futuristic VC samt Project A, Learn Capital og en række amerikanske business angels.

Next stop: Staterne

Det er anden gang i år, at Peergrade henter en investering hjem. I første runde investerede både Nordic Makers og Emerge Education i alt 120.000 dollars i startuppet.

I sommeren 2017 blev Peergrade optaget i acceleratoren Y Combinator, der også forpligter sig til at investere 50.000 dollars i startups, der deltager i deres acceleratorprogram. Der er heller ingen tvivl om, at det amerikanske marked er det ideelle for Peergrade.

“Som Y Combinator-alumni har vi boet tre måneder i Californien. Vi har konstateret, at der både er fordele og ulemper ved at bosætte sig i USA. Man er tættere på sit ideelle marked og på investorkapital. Men vi er i en fase, hvor omkostningerne bliver for store, hvis vi skal bosætte os i USA, og det er meget svært at ansætte og holde på dygtige udviklere i USA, da konkurrencen er hårdere end nogen andre steder,” siger David Kofoed Wind og fortsætter.

“At have danske investorer er en fordel af flere grunde i den fase, vi er i. Det er en klar fordel at have nem adgang til investorerne i hverdagen. Meget rådgivning og værdi kommer af de ikke-planlagte interaktioner, og vi møder tit vores investorer i uformelle rammer,” siger David Kofoed Wind.

Klar til skalering

Peergrade har lagt vægt på, at deres investorer deler deres vision og bringer mere end penge til bordet.

“Vi har en interessant udfordring foran os. Lige nu kommer 80 procent af vores nye brugere fra word-of-mouth. Det er den bedste måde at starte på, og vi skal fortsat gøre, hvad vi kan for at vækste den kanal. Men vi skal også løse udfordringen i at rekruttere kunder gennem marketingkanaler. Derfor er det vigtigt for os, at flere af vores investorer er succesfulde erhvervsfolk, der har haft succes med at skalere deres ide til forretning,” siger David Kofoed Wind og fortsætter.

“De sidste to år har vi fokuseret meget på at arbejde med vores eksisterende brugere. Det betyder at, vi har snakket meget med dem og bygget features, som de har sat pris på. De næste to år kommer til at handle meget om at forbedre produktet til de brugere, vi ikke har. Det betyder, at vi kommer til at bruge mere tid på onboarding, retention, referral-schemes og mindre på at bygge flere avancerede features,” siger David Kofoed Wind.

Som underviser på DTU mærkede David Kofoed Wind på egen krop, hvor tidskrævende det kan være at give skriftlig feedback.

Fremfor at give de studerende multiple choice tests kom ideen om en feedback-platform til ham. De studerende skulle selv facilitere feedback sessioner mellem hinanden med underviserens online-opsyn. Han tog kontakt til sin studiekammerater Malthe Jørgensen, CTO, og Simon Lind, CPO. Og i dag er alle tre co-foundere af Peergrade.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY