Happy Helper

Penge fra Vækstfonden og ros fra Erhvervsministeren: Happy Helper har medvind

@simone

Rengøringsplatformen Happy Helper har netop modtaget et millionstort vækstlån fra Vækstfonden. Investeringen kommer samtidig med, at stifterne får ros fra Erhvervsministeren, som ønsker at regeringen omfavner deleøkonomien bedre.

De tre familiefædre bag Happy Helper har på kort tid fået skabt Danmarks største serviceplatform. Med en ny kapitalindsprøjtning fra Vækstfonden på 3,5 millioner kroner har Happy Helper siden maj 2016 rejst 7,5 millioner kroner.

Det nye vækstlån skal bruges på at integrere samarbejder med andre firmaer og færdigudvikle den app, som platformen regner med at kunne rulle ud til juli.

Læs også: Familiefædre får millioninvestering til rengøringsplatform

“Vores mål er at gøre privat rengøring let og tilgængelig for den almindelige LO-familie. Det skal samtidig være fleksibelt og ukompliceret at udføre for de studerende. Med vækstlånet kan vi fuldføre denne mission og samtidig gøre sort rengøring hvid,” siger Jesper Brok-Jørgensen.

Erhvervsministeren roser Happy Helper

De tre stiftere, som udover Jesper Brok-Jørgensen tæller Dennis Forchhammer og Adam Sebastian Sheikh Hjorth, har netop haft besøgt af Erhvervsministeren. De fik sig en snak om fremtidige løsningsforslag til de udfordringer, virksomheder som Happy Helper møder i det nye, digtiale arbejdsmarked.

“Det var et meget inspirerende besøg hos Happy Helper. I regeringen vil vi gerne omfavne deleøkonomien og skabe gode rammer for deleøkonomiske virksomheder, så vi kan fremme den innovation og nytænkning, deleøkonomiske virksomheder som Happy Helper kan bringe ind på markedet,” siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Stadig en politisk varm kartoffel

Men deleøkonomi er stadig en politisk varm kartoffel og noget som mest de yngre danskere benytter sig af. Happy Helper var med til det nyligt overståede Folkemøde på Bornholm, hvor flere toppolitikere brugte tiden på at tale om fremtidens deleøkonomi.

Her lød det, at der fremadrettet skal laves konstruktive samarbejder; blandt andet ved at integrere platformene med det fremtidige Skat.

“Vi arbejder løbende med myndigheder omkring skatteproblematikken og har en god åben dialog med fagbevægelsen. Vi spiller med åbne kort og har blandt andet lavet en undersøgelse af vores Helpere i samarbejde med 3F, som tydeligt viser, at vores brugere er tilfredse på vores platform, men at vi stadig skal arbejde på at komme i mål med skatteproblematikken. Derfor er vi naturligvis en nær dialog med både Skat og Erhvervsministeriet,” siger Jesper Brok-Jørgensen.

Flere politikere mente også, at hvad de døbte Uber-stemningen, er væk.

“Det var en overvældende positiv respons vi modtog på Folkemødet. Det er tydeligt, at der er tegnet en streg i sandet til Uber og at dialogen er begyndt. Folket ønsker teknologiske løsninger og de nordiske platforme har mere sympatiske forretningsmodeller end de globale spillere, hvilker baner vejen for dialog. Nu er det så vigtigt, at de nordiske firmaer ikke reguleres væk af politik, da det vil skabe banen så spillerne fra USA kan tage markedet,” siger medstifter af Happy Helper Adam Hjorth.

Skal ud til hele Danmark i løbet af 2017

Vel hjemme i Danmark igen arbejder Happy Helper nu på at udbrede konceptet til hele Danmark. Pt gør de rent hos 3200 familier hver måned, men de forventer, at have fordoblet dette inden udgangen af 2017, og nå en årlig omsætning på over 40 milioner kronerRengøringsplatformens videre udvikling er noget, som Vækstfonden ser frem til.

”Deleøkonomien i Danmark er i rivende udvikling og rummer et stort potentiale for nye virksomheder. Happy Helper har et godt team, et koncept med stor efterspørgsel og en solid plan for udviklingen af forretningen. Netop den type af virksomheder yder vi meget gerne et Vækstlån til, så de kan accelerere deres vækst,” siger Signe Marcussen, erhvervskundechef i Vækstfonden.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY