Partnerskaber i fintech kan være fremtiden for en finansiel sektor, der tager tigerspring i disse år. Det er det strategiske partnerskab mellem Grandhood og Saxo Bank et godt eksempel på. Bankgiganten bidrager med infrastruktur, så startuppet kan fokusere på kerneforretningnen. 

Et alvorligt samfundsmæssigt problem. En skævvridning af samfundet.

Det handler om de 750.000 danskere, der ikke sparer op til deres alderdom, og en stor del af dem er selvstændige og små virksomhedsejere, viser en opgørelse fra Finansministeriet. Den gruppe har det danske pentech startup, Grandhood, en ambition om at hjælpe. For at indfri det mål har de nu indgået et strategisk partnerskab med Saxo Bank.

”Den gode pensionsløsning har hidtil ikke været praktisk tilgængelig for små virksomheder og selvstændige, og det ønsker vi at lave om på. Grandhood kan give de små virksomheder adgang til god rådgivning og billigere og bedre investeringsmuligheder, fordi vi har en digitaliseret og dermed meget skalerbar forretningsmodel,” skriver Grandhood i en pressemeddelse.

“Partnerskaber bliver den disruptive faktor”

Det nye partnerskab betyder at Grandhood kan fokusere på porteføljesammensætning og den digitale kundeoplevelse, mens Saxo Bank tager sig af den finansielle infrastruktur. Kombinationen skal forhåbenligt være med til at reducere de 10 milliarder, som danskerne betaler i gebyrer for at få forvaltet deres opsparinger.

“Vi har snakket med stort set alle store nordiske banker, og valget faldt på Saxo Bank, som i vores optik er den mest digitale og fremsynede bank, hvilket er et godt match til vores digitale pensionsløsning. Saxo Bank deler vores mindset, vision og villighed til at indgå dette strategiske partnerskab, med henblik på at skabe de bedste forudsætninger for brugere af Grandhoods pensionsløsning,” skriver Grandhood i en pressemeddelse

Men det er ikke kun det nystartede pentech startup, der kommer til at drage fordel af partnerskabet. Den noget større virksomhed, Saxo Bank, ser partnerskaber som det nye sort i en finansiel sektor, der tager stormskridt i disse år.

”Samarbejdet med Grandhood er et godt eksempel på hvorfor vi mener, at partnerskaber vil være den næste disruptive faktor i den finansielle sektor. Grandhood kan nu fokusere på den gode digitale kundeoplevelse og en god porteføljesammensætning, mens vi leverer infrastruktur, forbindelse til globale kapitalmarkeder og markedets skarpeste priser til kunderne. Grandhood sparer tid og kræfter på udvikling og vi får mere aktivitet igennem Saxo Bank. Det er win-win,” siger Saxo Banks COO, Søren Kyhl, i en pressemeddelse. 

Grandhoods pensionsløsning til små virksomheder forventes, at blive lanceret inden udgangen af 2018, men allerede nu kan man sikre sig tidlig adgang til pensionsløsningen ved at registrere sig på Grandhoods hjemmeside.