Det knap to år gamle løn-startup Pento har på trods af sin unge alder allerede rejst to investeringer. Den første runde faldt i oktober sidste år, og i dag offentliggør Futuristic.vc, at de nu også har polstret den unge virksomhed med kapital.

Den danske venture fond Futuristic.vc investerer 500.000 i lønstartuppet Pento. Det skriver founding partner i Futuristic.vc, Christian Jantzen tirsdag eftermiddag. Men blækket på kontrakten har været tørt længe, da aftalen blev indgået tilbage i januar måned.

De to stiftere af Pento, Jonas Bøgh Larsen og Peter Emil Hagbarth Rasmussen, har bygget flere virksomheder sammen. Først billetplatformen GreenTicket og dernæst Hiveonline, der blev optaget i den prestigefyldte accelerator 500 Startups. De måtte dog lukke virksomheden i september 2016 efter fire lærerige måneder i acceleratoren.

Men der gik ikke længe, inden de to venner og iværksættere begav sig ud på det næste eventyr. I løbet af tre måneder i 2016 interviewede de en masse medarbejdere, bogholdere, revisorer, HR-chefer og direktører i små, mellemstore og større virksomheder, og blev bekræftet i, at de alle havde et stort problem, de gerne ville have løst: De brugte for lang tid mellem forskellige programmer og produkter for at udbetale løn til medarbejderne.

Det nyeste skud på stammen for de to iværksættere blev lønstartuppet Pento.

Fremtiden er integrationer og data

Christian Jantzen kender de to foundere tilbage fra deres tid Hiveonline. Da Pento landede en større investering i oktober måned sidste år frygtede han, at han havde givet afkald på en god muligheden. Men muligheden for at investere i virksomheden skulle vise sig at opstå igen, og denne gang tøvede han ikke.

Christian Jantzen har stor fidus til Pentos evne til at bygge løsninger baseret på medarbejderdata, og det er kernedata for mange virksomheder i fremtiden.

“Lønning er hjertet af moderne HR, da næsten alt hvad du gør her, knytter sig tilbage til lønmodtageren. På toppen af denne base kan du bygge endeløse produkter. For mig er den hellige gral af HR-software at bygge produkter på toppen af en stærk kerne af medarbejderdata,” skriver Christian Jantzen.

“Traditionelle HR-produkter arbejder seperat fra hinanden. At håndtere de mange redskaber er et mareridt for ledere, og fremtiden for B2B-software i HR er integrationer. I USA har vi oplevet utrolig vækst fra næste generations HR-virksomheder som Gusto og Zenefits. For mig er dette et signal om, at markedet er klar til at gå videre. Men at bygge en fantastisk lønningsprodukt er ikke fremtiden; medarbejderdata er.”