You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Planter kan forbedre indeklimaet

@Redaktionen

Det er ingen myte at planter kan forbedre indeklimaet. Et grønnere hjem, giver et bedre indeklima og har en række fordele. Her kan du læse om hvordan planter forbedrer indeklimaet og hvorfor du skal have flere planter i dit hjem. 

Det er ingen myte at planter kan forbedre indeklimaet. Et grønnere hjem, giver et bedre indeklima og har en række fordele. Her kan du læse om hvordan planter forbedrer indeklimaet og hvorfor du skal have flere planter i dit hjem. 

Grønne planter kan være en positiv faktor når det kommer til indeklima, både på dit kontor og i din egen bolig. Planter renser luften, fjerner giftstoffer og påvirker luftfugtighed. Derfor bliver grønne planter tit omtalt i positiv forstand i forbindelse med indeklima. Især om vinteren oplever vi at det bliver dårligere luft indendørs, men de grønne planter kan give en klar forbedring. Plantelivet  har de planter du har brug for, for at forbedre indeklimaet. Fredslilje, eføy, bregne og gullranke omtales som de planter der giver forbedret indeklima.

Forbedret indeklima kan påvirke søvn

Der findes også bevis på at indeklima påvirker din søvn.  Søvnekspertene forteller også om hvordan indeklima har stor påvirkning på hvordan du sover. Alle ved, at god søvn er vigtigt for din sundhed, og derfor er det en god ide at forbedre alle faktorer der kan påvirke din søvn. Et sundt indeklima er godt for dig der er allergiker, men også for at forebygge mod allergier. Der er meget du selv kan gøre for at sove bedre, men at forbedre indeklimaet er en ting mange ikke tænker over. Det kommer af, at man ikke tænker over indeklima til adgligt. Indeklima er på mange måder usynligt, og vi lægger faktisk ikke mærke til det, før det påvirker os på en negativ måde. Fordi vi tilbringer hele natten i sengen i soveævrelset er indeklima i dette værelse specielt vigtigt.

Nogle ting du kan gøre for at forbedre indeklima i dette værelse, er at støvsuge og rengøre din seng jævnligt. Sengen kan hurtigt blive genstand for støv, husstøvmidd og andre kryb, der kan gøre dig allergisk. Det er også en god ide at sove med åbent vindu, hvis man vil forbedre indeklima. En grøn plante, eller flere grønne planter på soveværelset, kan også bidrage til forbedret indeklima.

Hvilken plante skal jeg vælge?

En plante der kan rense luften i dit soveværelse og gøre det til et meget bedre og sundere sted for dig at sove, er en bregne. En bregne renser luften og bidrager til at øge luftfugtigheden. Du kan også investere i en aloe vera plante. Denne plante giver bedre indeklima, og du kan bruge væsken fra aloe vera planten til sår og hudirritationer. Det er en god ide at vælge en plante du synes er æstetisk attraktiv samtidig med, at den har nogen gode egenskaber. Måske kan du også have flere planter i soveværelset, der kan være gode for indeklimaet.

En anden populær plante som allerede findes i mange soveværelser, der kan bidrage til at forbedre indeklima, er en orkide. En bjørkefiken eller en paraplyplante kan også være nyttige når det kommer til, at forbedre indeklima i hjemmet. Det er mange planter, der altså kan være behjælpelige når det kommer til at forbedre din sundhed. Det er sundt og beroligende at have grønne planter i hjemmet, det er derfor ikke en trend der kommer til, at gå over med det første.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY