Planterne skal online: Dansk IoT-startup får ny millionindsprøjtning

Planterne skal online: Dansk IoT-startup får ny millionindsprøjtning

Inqvation har investeret et millionbeløb i det danske IoT-startup Spiio, der vil forbinde planter til internettet.

Inqvation har investeret et millionbeløb i det danske IoT-startup Spiio, der vil forbinde planter til internettet.

Spiio har udviklet en teknologi, der måler planters vækstforhold med data, så man dermed kan forudsige, hvornår planterne har brug for vand. Virksomheden blev stiftet i 2015, og kunderbasen tæller allerede nogle af verdens største virksomheder.

Med en ambition om at blive en førende spiller på et marked med milliardpotentiale, valgte Spiio i 2016 at rykke virksomheden til Silicon Valley for at satse fuldt ud på at vinde det amerikanske marked. Og det er en ambition, som Inqvation nu har investeret i millionbeløb i.

”Inqvation har investeret i Spiio, fordi vi ser et yderst dedikeret og talentfuldt team kombineret med en ny spændende teknologi, og vi tror på, at det er opskriften på en mulig succes. Teamet har været utrolig dygtige til at starte et internationalt salg op samtidig med, at de har udviklet deres forretning. Og nu er de også klar med deres nye produkt, som vi har meget høje forventninger til,” siger Claus Zibrandtsen, CEO i Inqvation.

Generation 2.0 er klar

Spiios generation 2.0 produkt er den første fuldt autonome plantesensor i verden. Sammen med specialister fra plantebranchen har Spiio brugt et år på at udvikle produktet.

”Alle planter kommer på internettet i fremtiden. Det giver både økonomisk og miljømæssig mening at optimere plantedriften med data. Vores nye multisensor måler fire parametre; jordfugtighed, gødning, lys og temperatur. Med data fra alle disse målepunkter kan vi bruge nutidens cloud og AI-teknologi til fundamentalt at ændre måden, hvorpå planter bliver vedligeholdt i dag,” siger Martin Dal, Co-founder og CEO i Spiio.

Spiio har allerede taget imod forudbestillinger af det nye produkt for knap en millioner kroner, og de første leverancer i USA er allerede afleveret.

Friske millioner skal sikre udrulning

Tidligere på året fik Spiio også investering fra byFounders, som bl.a. har medført, at Spiio har gennemført Alchemist Accelerator programmet i San Francisco, udviklet deres 2. generation produkt, opsat produktion i Kina samt indgået distributionsaftaler med nogle af USA’s største distributører i branchen.

Investeringen fra Inqvation skal nu bruges til styrke Spiios team samt til udrulning af det nye produkt, der har global rækkevidde.

Læs også: Robotiværksætter skifter Silicon Valley ud med Startup-hub i Odense 

“Med investeringen fra Inqvation kan vi sikre en sikker og stabil udrulning af produktet samt intensivere salget væsentligt. Det betyder også, at vores kunder kan se frem til nye tiltag og væsentlige forbedringer, når de bruger løsningen,” siger Martin Dal.

Hidtil har Inqvation kun investeret i dansk-baserede startups, men investeringen i Spiio støtter op om inQvations strategi om at investere i de mest ambitiøse start-ups med globale ambitioner.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste